Thailand Visa vraag Nr 325/21: Welk visum voor 6 maand verblijf?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
26 november 2021

Vraagsteller: Gott

Bij vorige Non-immigration O visum aanvragen had ik bij het aantal dagen verblijfsduur altijd 6 maanden ingevuld. Nu met het e-visum is het maximaal 90 dagen.

Vraag: Is verlenging tot 6 maanden mogelijk bij het Immigration Office in Thailand? Als ik een vliegticket opstuur, waarbij de terugreis 6 maanden na aankomst vermeld staat, heb ik dan een conflict met de aangevraagde Non-Immigration O visum met verblijfsduur van 90 dagen?


Reactie RonnyLatYa

Het maximum verblijf met een Non-immigrant O is altijd al 90 dagen geweest. Alleen zal je vroeger een Non-immigrant O Multiple entry hebben gehad waar je na 90 dagen een “Borderrun” maakte en bij een nieuwe binnenkomst opnieuw 90 dagen bekwam.

Momenteel zijn zulke “Borderruns” niet mogelijk daar de grenzen over land nog niet open zijn daarvoor. Misschien later wel dat kan ik niet voorspellen. Ik kan enkel op de huidige situatie voortgaan.

Wil je nu langer dan die 90 dagen blijven dan zal je een jaarverlenging moeten nemen in Thailand, want verlengen met 90 dagen bij immigratie kan normaal niet.

Eigenlijk is zo een jaarverlenging geen slechte oplossing voor iemand die jaarlijks 6 maand naar Thailand gaat want dan hoef je geen visum meer te nemen in de toekomst en ook geen “Borderruns” meer te maken. Aan zulke jaarverlenging hangen wel voorwaarden aan vast natuurlijk. Wel zorgen dat je jaarlijks in Thailand bent om weer te verlengen en als je Thailand verlaat een “Re-entry” te nemen.

Ik denk niet dat er conflicten optreden als je een Non-Immigrant O zou nemen en je ticket een terugkeer na 6 maand laat zien, maar ik kan de reactie van dit huidige online system ook niet voorspellen.

Andere mogelijkheid is een STV. Special Tourist Visa. Geeft je de mogelijkheid om tot 3 x 90 dagen in Thailand te verblijven. Na elke 90 dagen een nieuwe verlenging halen bij immigratie. Moet je ook Thailand niet voor verlaten en voldoende voor een 6 maand verblijf.

Andere mogelijkheid is natuurlijk het Non- immigrant O-A visum. Krijg je meteen een verblijf van een jaar mee..

E-Visa categories and required documents – สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงเฮก (thaiembassy.org)

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website