Thailand Visa vraag Nr 307/21: Non-immigrant ED

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
18 november 2021

Vraagsteller: Tamar

Binnenkort zal ik vertrekken naar Thailand om daar mijn minor te gaan volgen aan de Rangsit University. Nu ben ik hiervoor al een tijdje bezig en onderhand ook al veel contact gehad met de ambassade.

Ik krijg telkens te horen van de ambassade (al langer dan een maand) dat ik moet wachten tot de online aanvraag zal starten (eind november). Ook zeggen ze dat de aanvraag wel 3 weken kan duren, omdat ze verwachten dat het erg druk gaat worden, ze zeggen dat ze verder niks kunnen betekenen. Ik vlieg echter op 18 december die kant op, dus voor mij gaat het erg krap worden.

Ik heb ook al wat gelezen hier en ik zag dat je wel met een exemption binnen kunt komen, maar is het daarna ook mogelijk om die om te laten zetten zonder het land te verlaten? Ik lees hier namelijk verschillende dingen over. Ik moet een non-immigrant ED hebben.

Ik hoor graag als iemand een advies heeft waardoor ik er iets meer zeker van ben dat ik op tijd mijn visum heb.

Daarnaast vroeg ik mij nog af hoe precies dat bewijs van de financiële middelen komt? op de site (den haag) staat bewijs van 20.000 baht, maar is dit per maand of op dit moment op je rekening? Kan ik het bewijs gewoon in euro’s sturen? en wat voor bewijs hebben jullie hiervoor gebruikt.


Reactie RonnyLatYa

In eerste instantie zou ik voor dat Non-immigrant ED online gaan. Geeft je toch al meer zekerheid bij aankomst.

Ik zie die bedragen van 20 000 Baht ook nu maar pas staan. Lijkt wat men vroeger eisten voor een Tourist visum. Een beetje vreemd vind ik. Er staat niet dat je dat maandelijks moet hebben dus ik veronderstel dat het eenmalig is. En 20 000 Baht is nu ook weer niet zo een eis waaraan niet te voldoen is. Tenslotte moet je ook leven. Ik veronderstel toch dat je een rekening hebt waar pakweg 600 Euro op staat?

Krijg je het niet tijdig bestaat de mogelijkheid om op Visa Exemption te vertrekken en de mogelijkheid om dit dan om te zetten naar een ED in Thailand. Niemand kan je echter de garantie geven dat dit toegestaan wordt. Dat is een beslissing van immigratie. Maar meestal valt dat wel mee. Denk er aan om die aanvraag in te dienen met nog minstens 15 dagen verblijf en zorg dat je de gevraagde en getekende documenten hebt van de Rangsit University .

Hier kan je lezen wat je dan nodig hebt:

https://bangkok.immigration.go.th/wp-content/uploads/2020/10/03.pdf

Let op. Kan best zijn dat je elke 90 dagen een nieuwe verlenging moet halen, maar dat hoor je wel bij immigratie.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website