Thailand Visa vraag Nr 285/21: Welk visum voor 90 tot 120 dagen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
5 november 2021

Vraagsteller: Jos

Ik heb een vraag over welk visum het beste is om aan te vragen.

  • ik ben 65jaar en op 29 dec 66 jaar.
  • ik heb al een ticket, 9 dec vertrek AMS-BKK en 3 feb 2022 terug.
  • ik wil graag langer in Thailand verblijven 90 tm max 120 dagen maar weet dit nog niet precies dit wil ik in Thailand nog bekijken.
  • Hoe moet ik dit doen met de Covid verzekering aanvraag als ik eventueel wil verlengen (heb van de Friesland een brief waarin staat dat alle eventuele Covid kosten worden vergoed naar Nederlandse bedragen maar wordt geen bedrag genoemd dus hier zal ik wel niets aan hebben)?
  • Heb iets gelezen dat electronisch visum aanvragen pas eind november operationeel wordt.

Hoop dat het een beetje duidelijk is.

Alvast bedankt voor uw reactie.


Reactie RonnyLatYa

– Als je maximum 90 dagen wil blijven kan dit al met een Tourist visa. Bekom je 60 dagen mee die je met 30 dagen kan verlengen.

Tourism, Medical Treatment – สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงเฮก (thaiembassy.org)

– Je kan ook een Non-immigrant O aanvragen. Bekom je meteen 90 dagen.

Non-Immigrant Visa O (others) – สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงเฮก (thaiembassy.org)

Wil je daar nog 30 dagen aan toevoegen dan moet je in Thailand al gaan verlengen met 1 jaar want 30 dagen verlengen kan in principe niet. Aan die jaarverlenging hangen vooral financiële eisen aan vast.

– Ofwel je moet kiezen voor een andere visum, maar ook dat heeft natuurlijk zijn specifieke eisen en het is maar de vraag of dat allemaal de moeite is voor die 30 dagen extra.

Special Tourist Visa (STV) – สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงเฮก (thaiembassy.org)

Non-Immigrant Visa O-A (long stay) – สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงเฮก (thaiembassy.org)

– Eind november zou het inderdaad mogelijk moeten zijn om je visum online aan te vragen. Of dat nog tijdig is voor jou weet ik niet, want je dient ook nog de ThailandPass te regelen. Misschien lukt het.

– Indien het niet lukt bestaat de mogelijkheid om op Visa exemption te vertrekken en deze te laten omzetten in Thailand naar Non-immigrant. Hangen natuurlijk ook weer de nodige financiele eisen aan vast maar zo kom je dan ook nog aan je 120 dagen. Indien het toegestaan wordt natuurlijk, want die omzetting hangt altijd van Immigratie af.

https://bangkok.immigration.go.th/wp-content/uploads/2020/10/8-1.pdf

– Verzekeringen zijn niet mijn ding en heb eerder al laten weten dat men daar maar een specifieke vraag moet over stellen die dan buiten het visumgedeelte zal behandeld worden. Is ook al uitvoerig behandeld op TB en als je verzekering niet aanvaard wordt zal je moeten op zoek gaan naar een andere verzekering.

AA Insurance kan je daarbij ook adviseren. Je kan in het Nederlands communiceren met hun.

AA Insurance Brokers Thailand – The insurance specialist for all your insurances in Thailand, specialized in Health Insurance. (aainsure.net)

Wat me wel opvalt is dat je zegt graag 90 tot misschien 120 dagen te wil blijven maar dan een ticket boekt van 9 dec – 3 feb ( 58 dagen)? Maar goed, dat zal wel zijn reden hebben.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website