Thailand Visa vraag Nr 268/22: Vervalste pensioengegevens

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
19 augustus 2022

Vraagsteller: Louis

Waar kan je terecht om aangifte te doen van een visumaanvraag met vervalste pensioengegevens? Ik ben op de hoogte van een dergelijke transactie door een Noor, die nog geen 30.000 baht maandelijks pensioen ontvangt. Ook heeft hij nauwelijks geld op zijn bankrekening staan. Op basis hiervan heeft hij dus geen enkel recht op een jaarvisum. Hij blijkt echter toch een jaarvisum gekregen te hebben met documenten die een maandelijks pensioen van minstens 65.000 baht aangeven.

Deze documenten zijn in een tijdsbestek van ruim een maand opgeleverd door een mogelijk criminele Noorse organisatie, die goed laat betalen voor hun diensten.

De betreffende Noor heeft een slechte gezondheid en hij is alcoholist. Met dit kleine pensioentje gijzelt hij als ’t ware de Thaise vrouw, die beloofd heeft hem te verzorgen, niet wetende van dit kleine pensioentje. De vrouw heeft ook de zorg van haar ouders en een studerende zoon. Armoe troef. Vanwege deze zorg is zij gedwongen mee te werken aan deze im wezen criminele activiteit. Een schoolvoorbeeld van uitbuiting!

Hoe kan ik deze kwalijke situatie laten stoppen. Wie heeft advies? Die stringente regels voor een visa aanvraag zijn toch niet voor niets?


Reactie RonnyLatYa

Als je vindt dat je dit moet melden moet je naar immigratie gaan.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website