Vraagsteller: Henk

Ik ben bezig met een visumaanvraag voor vertrek eind september (volgende maand). Ik ben 61 dagen in Thailand. Aankomst 29 september, vertrek 28 november.

Vrienden komen in oktober. Zij hebben nog niet geboekt. Wel hebben we plannen besproken een vriend van ons in Laos te bezoeken. De laatste info is dat dat waarschijnlijk half oktober gaat plaats vinden. Komen we eerder dan 28 oktober terug (waarschijnlijk wel), dan zit ik zonder visum. Ik moet dan na 30 dagen het land uit of bij Immigration een verlenging doen.

Mijn vraag is wanneer doe ik deze verlenging aanvraag. Op de dag van het stempel dat ik het land uit moet of moet dit eerder?


Reactie RonnyLatYa

Je zegt niet welk visum je gaat halen. 61 dagen is eigenlijk slecht uitgerekend als je met een Tourist visum gaat. Maar als je de 61-ste dag vertrekt is dat nog geen ramp. Je bent dan 1 dag in Overstay maar meestal zal die 61ste dag geen gevolgen hebben op de luchthaven. Misschien een aantekening, maar laat men de boete van 1 dag (500 Baht) vallen. Heeft geen gevolgen voor later.

Ik heb nog een mogelijkheid voor je die je kan overwegen voor als je naar Laos gaat.

Je gaat met een visum naar Thailand begrijp ik en eigenlijk kan het dan best zijn dat je dan een visum koopt voor pakweg 15 dagen als je midden oktober naar Laos zou gaan. Bovendien als je dan wat vroeger dan 29 oktober terugkeert, moet je die Visa Exemption waarmee je terug binnen komt dan nog eens gaan verlengen.

Waarom dan niet werken met een re-entry? Moet je dan halen voor je Thailand verlaat en naar Laos gaat. Een re-entry kost 1000 Baht.

Op die manier blijft de verblijfsperiode die je bij binnenkomst met je visum hebt bekomen behouden als je Thailand verlaat.

Het maakt dan eigenlijk niet uit wanneer je naar Laos gaat of terugkomt. Bij terug binnenkomst zal je dan, dankzij die re-entry, terug de einddatum bekomen die je eerder al bekomen had met je visum bij binnenkomst. Je blijft dan nog steeds met die 1 dag overstay zitten na 60 dagen natuurlijk, maar die ene dag heb ik al eerder uitgelegd. Ga je toch niet naar Laos dan moet je natuurlijk die re-entry niet halen

Maar je doet daarmee wat je wil natuurlijk. Ik geef maar een bijkomende mogelijkheid. Alles op Visa Exemption is ook een mogelijkheid trouwens, maar dat zal je wel weten.

Wat je vraag betreft.

Aanvragen voor het verlengen van een verblijfsperiode bekomen met een Visa Exemption of Tourist visum kan je best de laatste week van je verblijf regelen. Sommige zullen het vroeger toestaan maar in vele immigratiekantoren zal men meestal zeggen terug te komen de laatste week.

Je kan dat ook de laatste dag van je verblijf vragen, maar wachten tot de laatste dag is voor geen enkele verlenging een goed idee. Er kan van alles gebeuren net die laatste dag. Best is dus wat reserve inbouwen.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website