Thailand Visa vraag Nr 264/22: Jaarverlenging

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
18 augustus 2022

Vraagsteller: Loe

Wanneer kan of moet ik uiterlijk mijn aanvraag doen voor een extension van 90 dagen of een jaar , dit ivm het op tijd storten van de 800.000?

Ik heb nu nog een Non imm O multiple entry geldig tot 28-10-2022. Op 21 september kom ik Thailand in en krijg ik een 90 dagen stempel. Die zal dus rond 20 december vertrek zijn.

Welke datum is bepalend voor de aanvraag, de visum datum of de entry-stempel in mijn pas?

Ik ga dan weer naar Nederland van 29 november tot 31 december. Een januari kom ik dan weer binnen, kan ik dan met de 90 dagen extension-goedkeuring een re-entry aanvragen en dan in januari verlenging met een jaar met multiple entry’s of zie ik iets over het hoofd?


Reactie RonnyLatYa

1. Een verlenging van 90 dagen kan niet. Enkel een jaar.

2. Een jaarverlenging kan je standaard aanvragen 30 dagen voor het einde van je verblijfsperiode. Sommige immigratiekantoren aanvaarden het ook 45 dagen voordien.

3. Een jaarverlenging aanvragen en bekomen duurt meestal 1 of 2 dagen. De jaarverlenging sluit altijd aan op de vorige verblijfsperiode. Ongeacht of je dat 45 dagen, 30 dagen of de dag voordien aanvraagt.

4. In uw geval:

Je komt Thailand binnen op 21 september en dan zal je een verblijfsperiode bekomen tot 20 december. Je kan dan ergens rond 20 november (of misschien al 5 november) je jaarverlenging aanvragen. Die jaarverlenging zal dan aansluiten op 20 december en je verblijfsperiode zal dan lopen tot ergens 19 december 2023. Je kan dan gerust vertrekken op 29 november. Wel moet je dan eerst nog een re-entry aanvragen voor je Thailand verlaat. Bij terugkomst op 31 december zal je dan een Arrivalstempel bekomen waarin een einddatum staat die gelijk is aan je jaarverlenging d.w.z. 19 december 2023.

Geen probleem dus.

Samengevat. Zorg dat je die jaarverlenging hebt voor je vertrekt op 29 november, een re-entry hebt en dan is er geen probleem.

Indien niet.

Je huidige Non-immigrant O Multiple entry vervalt op 28 okt 22. Daar ben je na die datum niks meer mee en kan je niet meer mee binnen.

Indien je geen jaarverlenging hebt als je vertrekt op 29 november zal je dus van voor af aan moeten beginnen met een nieuw visum als je op 31 december terugkomt.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website