Thailand Visa vraag Nr 260/22: Re-entry

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
15 augustus 2022

Vraagsteller: Jos

Mijn jaarvisum is geldig tot 2 februari 2023. Ik heb 800.000 op de bank. Normaal zou ik in oktober aankomen en blijven tot april blijven. Omdat ik iets moet regelen ga ik 20 augustus even op en neer.

Moet ik nog iets ondernemen zo dat ik in oktober zonder problemen Thailand weer binnen kan?


Reactie RonnyLatYa

Als je een eerder bekomen verblijfsperiode, in dit geval een jaarverlenging, wil behouden wanneer je Thailand verlaat dan dien je voor het verlaten van Thailand eerst een Re-entry aan te kopen. Dat kan in je immigratiekantoor maar ook nog in de luchthaven bij de paspoortcontrole. Daar is een speciaal desk voor. Staat Re-entry Desk op. Hou er rekening mee dat er daar nog wachtende kunnen zijn op de luchthaven..

In je immigratiekantoor kost een Single re-entry 1000 Baht, in de luchthaven 1200 Baht dacht ik als je geen foto bij je hebt.

Een Multiple re-entry kost 3800 Baht.

Kan je aanvragen met formulier TM8 – Application for re-entry permit to return into the kingdom

https://bangkok.immigration.go.th/en/downloads_en/ – zie Nr 4 op de link

Een re-entry heeft dezelfde geldigheidsperiode als je verblijfsperiode. In uw geval zal die dus geldig blijven tot 2 februari 23, of tot het moment dat die gebruikt wordt in het geval van een Single Re-entry.

Wanneer je dan, in uw geval, terugkomt in oktober 22 zal je bij binnenkomst je vorige einddatum van je verblijfsperiode terug bekomen. Dat is dan 2 februari 23. Wel zorgen dat je voor die datum terug bent want anders vervalt je verlenging sowieso.En als je wil blijven tot april 23 moet je natuurlijk ook een nieuwe jaarverlenging aanvragen voor 2 februari 23

Dat je 800 000 Baht op de bank hebt staan is niet relevant voor je vraag.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website