Vraagsteller: Simon

Het is op dit moment zeer druk bij de ambassade in Den Haag. Ik kan pas op 23 november terecht voor mijn (60 day tourist) visa aanvraag terecht.

Heeft iemand ervaring met/inzicht in de gemiddelde doorlooptijd van een dergelijke aanvraag en tevens die van een Certificate of Entry (CoE)?

Dit in verband met het omboeken van mijn vlucht/hotel.


Reactie RonnyLatYa

Ik denk dat je met een week moet rekening houden voor het afleveren van je visum.

Neem dan nog enkele dagen voor een CoE. Hangt er allemaal vanaf hoe druk het op dat moment is in de ambassade, de tijd die men neemt om op je CoE te reageren. Als je alles op orde hebt zal het ook allemaal wel wat sneller gaan.

Maar hoelang wil je eigenlijk blijven met dat Tourist visum. Je bekomt er 60 dagen mee. Kan je altijd eenmalig verlengen met 30 dagen.

Is 60 dagen of minder echter voldoende dan zou je ook kunnen overwegen om met een Visa Exemption te vertrekken. Bekom je 30 dagen bij binnenkomst maar kan je in Thailand ook verlengen met 30 dagen. Is ook 60 dagen en hoef je niet op een visum te wachten.

Lezers die recent hun aanvraag visa/CoE gedaan hebben kunnen je een idee geven hoelang het bij hun heeft geduurd. Neem daar een gemiddelde van en dan kan je zelf al wat inschatten of je eventueel zal moeten omboeken of niet.

Momenteel ook wat drukker bij de Visumvragen op TB. Het kan enkele dagen duren voor je vraag geplaatst wordt

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

8 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 229/21: Thaise ambassade Den Haag en lange wachttijden, wat is de verwerkingstijd?”

 1. Peter C zegt op

  Simon
  Mijn visum aanvraag half september deed ik op n vrijdag en de dinsdag erna kon ik um weer ophalen
  Maar nu is t drukker , ik zou dan toch wel op zeker ruim 1 week rekenen

  Bij de visum aanvragen is t drukker , dus bij de COE aanvragen is t logisch ook drukker !!

  De C O E aanvraag heb ik gedaan op 4 oktober , pre approval na 3 dagen
  Dan heb ik ticket en ASQ ge upload in de COE
  Vandaag 9 oktober de definitieve COE ontvangen
  Die moet je dan nog sturen naar het ASQ hotel
  Dus COE duurde 6 dagen bij mij

  Ik reis op 24 oktober naar Thailand , ben ruim op tijd dus begonnen met het papierwerk ,
  want je moet er ook rekening mee houden dat er wat ontbreekt in je COE aanvraag ,
  dan ben je zo weer n aantal dagen verder om dat te herstellen en wachten op goedkeuring

  Suc6 ermee Simon

 2. haki zegt op

  Ik heb net afgelopen nacht mijn CoE ontvangen. Zondag had ik de aanvraag ingestuurd en 2 dagen later kreeg ik de pre-approval, waarop direct weer het tweede deel van de aanvraag is opgestuurd, die dus vannacht resulteerde in ontvangst van de CoE. Reken dus op 5 a 6 (werk-)dagen en let op dat deze maand diverse feestdagen zijn waarop de immigratie/ambassade wel gesloten zullen zijn.

  Bereid ook alvast de uploads voor, zoals je vaccinatie bewijs, paspoort, visum e.d. Des te sneller heb je de

  De info op dit blog van een zekere S.a.a. van 6 oktober dat de aanvraag van CoE eitje is, dat maar 4 uur in beslag zou nemen, is dus je reinste fake news, of, zoals S.a.a. zelf al aangeeft “Klinkklare onzin”!

  Succes!

  • willem zegt op

   Haki,

   Het onderwerp gaat niet om een COE aanvraag maar over een afspraak voor een visum aanvraag.

   • Michiel Spaapen zegt op

    Na de pre-approvel van mijn CoE stuurde ik gisteren om 12:45 uur mijn ticket en ASQ reservering via de website. Om 20:38 had ik het CoE binnen.
    Ze werken daar adequaat en tot ver in de avond.

   • haki zegt op

    Voor een CoE is geen afspraak nodig, want daar gaat alles digitaal. En dan is het ook nuttig om de benodigde tijd te weten want het gaat de vragensteller hier uiteindelijk om het omboeken van vlucht/hotel. ook Ronny gaf al aan dat we ervaring over tijdspanne CoE aanvraag moesten vermelden.

 3. willem zegt op

  Simon,

  Mogelijk is het inschakelen van een Visum bureau een optie. Je kunt vooraf met hen bespreken wat de actuele doorlooptijden zijn. Zij hebben vaak een betere ingang bij de ambassade. Ik heb een aantal jaren terug mijn aanvraag via de ANWB ingediend.

 4. Hans+Melissen zegt op

  Via de ANWB ??? Dan moet je wel een dikke portemonnee hebben. Ik heb van de week gebeld voor wat info. Toen ik toch wilde weten wat het dan kost, schrok ik enorm. 700 euro, Belachelijk.

  • Teun zegt op

   Klopt precies Hans ! Afgelopen week ook geinformeerd via ANWB bij VisumCentrale CIBT. Ook ik kreeg te horen dat het € 700 zou gaan kosten ! Maar wel uitgebreide service, je paspoort wordt thuis afgehaald en weer bezorgd……


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website