Vraagsteller: Tom

Ik heb een visumvraag en meldingsvraag in verband met 90 dagen. Ik heb een Thai Wife visum dat geldig is tot 15 januari 2024, afgegeven op 30 januari 2023. Bij deze heb ik ook nog een re-entry permit geldig tot 15 januari 2024 die ik op 13 september 2023 gebruikt heb.

Bij binnenkomst op 13 september heb ik een kleine stempel gekregen waar dus 13 sep 2023 opstaat until 15 jan 2024 en nu vroeg ik me dus af of ik me niet al op of net voor 12-12-2023 bij immigration moet melden want dat is de datum dat ik dus 90 dagen in Thailand ben?

Ik weet in ieder geval dat ik voor 15 januari 2024 een verlenging van mijn Thai-Wife visum aan moet vragen en daarover wil ik graag het volgende weten, hoelang van tevoren kan ik die aanvraag doen want nu komen er meerdere zaken vlak bij elkaar aan bod?

Alvast bedankt voor de eventuele uitleg.


Reactie RonnyLatYa

1. 90 dagen melding.

Een 90 dagen adresmelding dien je uit te voeren bij elke periode van 90 dagen ononderbroken verblijf in Thailand. Vermits je Thailand verlaten hebt, vervalt op dat moment de 90 dagen telling en melding. Bij terug binnenkomst begint die teller terug te lopen vanaf 1.

Jij moet dan beginnen tellen vanaf 13 september, de dag dat je terug bent binnengekomen. De meldingsdattum is dan 90 dagen te tellen vanaf 13 september en kan 15 dagen voor die datum tot 7 dagen na die meldingsdatum. Je kan dat ook hier lezen:

“If a foreigner leaves the country and re-enters, the day count starts at 1 in every case.”

“The notification must be made within 15 days before or after 7 days the period of 90 days expires.”

Notification of staying in the Kingdom over 90 days

Maar waarom het niet eens online proberen. Kun je dan eenvoudig van thuis doen. Wel eerst registreren, maar het is duidelijk uitgelegd

Home – Immigration Bureau

2. Verlengen van een Thai Marriage

Standaard kan je zo een verlenging aanvragen 30 dagen voor einddatum van je verblijfsperiode. Maar er zijn ook immigratiekantoren die het 45 dagen voor het einde van de verblijfsperiode aanvaarden. Daar moet je lokaal eens naar informeren

Je zou alvast beide samen kunnen doen. Moet je maar eens bekijken welke dag dan het beste past.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website