Vraagsteller: Han

Kan ik met de Sandbox reis daarna ook langer in Thailand blijven of is de CoE dan niet meer geldig? Ik heb een Non immigrant O visum met een single entry. Krijg ik geen moeilijkheden wanneer ik mijn terugvlucht laat vervallen omdat de reis voor 45 dagen is?

Graag uw reactie, bij voorbaat dank


Reactie RonnyLatYa

Ik begrijp uit je vraag dat je bij het aanvragen van het CoE hebt opgegeven dat je 45 dagen zou blijven, omdat je vliegticket dit zo aangeeft. Niettegenstaande dat je met een Non-immigrant 90 dagen zou kunnen verblijven.

– Het CoE is een Certificaat of Entry. Het is op zich een Coronamaatregel om Thailand binnen te komen. Eigenlijk zou je kunnen stellen dat na binnenkomst en alle controles die rond die binnenkomst gebeuren, het CoE niet meer geldig is. Je bent immers binnen en kan er niet opnieuw mee binnen. Waarmee ik nu niet meteen bedoel dat je het daarom al meteen maar moet wegwerpen na binnenkomst.

– Je hebt een Non-immigrant O. Je zal daarmee normaal 90 dagen verblijf bekomen bij binnenkomst.

Ik las onlangs een reactie die zei dat men verplicht was om een verzekeringsperiode te bewijzen van 90 dagen met een Non-immigrant O. Dat is ook de maximumperiode die je met een Non-immigrant O kan bekomen bij binnenkomst. Dit dan ongeacht de periode dat je bij de aanvraag aangeeft te willen blijven. 45 dagen in uw geval.

Dat zou best kunnen gezien de verblijfsperiode je ermee kan bekomen, maar kan dat persoonlijk niet bevestigen.

Indien niet zou men kunnen stellen dat je maar een verblijfsperiode kan bekomen voor de verzekerde periode. 45 dagen in dit geval, maar ik denk dat niet.

Het is trouwens ook niet verboden om een bekomen verblijfsperiode te verlengen voor zover ik weet.

– Wat er dan met uw vliegticket zal gebeuren is dan uw verlies om dragen, als je het niet kan omzetten natuurlijk.

– Lezers die problemen hebben ondervonden met zulke situatie mogen dat natuurlijk steeds laten weten, maar vermoed eerder van niet.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 6 votes.
Please wait...

3 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 198/21: Langer in Thailand blijven dan aangegeven bij de aanvraag”

 1. Mark zegt op

  Regel is dat de verplichte verzekering de gehele verblijfsperiode moet dekken.
  Vraag is dan hoe dat bij door “bevoegd gezag” beken wordt voor goed of afkeuring van een COE aanvraag?

  Verblijfsduur gebaseerd op data van heen- en terugvlucht op je ticket? Je kan echter bij zowat alle luchtvaartmaatschappijen vlotjes zonder kosten met data gaan schuiven … en dat weten die Thaise ambtenaren van MFA en op de ambassades uiteraard ook. Dat is dus een onzeker criterium.

  Verblijfsduur op basis van het visum?
  Lijkt een meer betrouwbaar criterium.
  Voor een NON-O is dat dan 90 dagen, voor een NON-OA en een NON OX is dat 365 dagen, voor een STV 90 dagen, voor visa exemption is dat nu 45 dagen.

  Bij verlenging van de verblijfsduur in Thailand zijn vervolgens de gekende bestaande regels van kracht afhankelijk van het soort visum.

  Merk trouwens op dat Thaise verzekeraars de 100.000 C19 verzekering verkopen voor 30, 60, 90, 180, 270 en 365 dagen. Niet toevallig.

  Ik kreeg bij AA-insure het advies met een one-way ticket naar Thailand te reizen en de vervaldatum van mijn re-entry voor ogen te houden bij de aankoop (looptijd) van de verplichte verzekeringen (C19 100.000 + 40.000/400.000 in/out patient). Dat is uiteraard een advies op maat van mijn persoonlijke situatie.

  Ik heb besloten mijn terugreis naar Thailand een maand te verdagen in de hoop dat een aantal maatregelen ondertussen worden versoepeld, o.a. de quarantaine regels en hopelijk ook de verplichte verzekeringsattesten. Ik beschik al over een goede ziekte- en repatriëringsverzekering, die helaas niet de vereist attesten die Thailand eist voor een COE.

 2. Frits zegt op

  Ben eind vorig jaar met een non O-A visum binnen gekomen. Normaal krijg je dan een verblijfsperiode van een jaar. Maar omdat mijn verzekering nog slechts 10.5 maand geldig was heb ik een verblijfsperiode van 10.5 maand gekregen.

  • RonnyLatYa zegt op

   Klopt volledig en staat ook zo in de immigratievoorschriften voor een O-A.

   Vroeger kreeg je bij elke binnenkomst binnen de geldigheidsduur van je visum een verblijfsperiode van een jaar. Dat kan eigenlijk niet meer.

   Je kan niet langer een verblijfsperiode bekomen dan de duur van je ziekteverzekering en dit met een maximum van een jaar.

   Staat in een immigratieorder van 2019.
   Attachment to the Order of the Immigration Bureau no. 300/2562 dated September 27, 2019
   …..
   1.A n alien, who has been granted Non-Immigrant Visa Class O-A for single entry or multiple entry and enters the Kingdom for the first time, will be permitted to stay in the Kingdom for a coverage period of health insurance for not exceeding 1 year. An immigration officer shall check any remarks on a visa issued by an overseas Royal Thai Embassy for consideration and approval.
   2.An alien, who has been granted Non-Immigrant Visa Class O-A for multiple entry and enters the Kingdom from the second time onwards, will be permitted to stay in the Kingdom for the remaining coverage period of health insurance for not exceeding 1 year.
   3.An alien, who has been granted Non-Immigrant Visa Class O-A for multiple entry but the coverage period of health insurance has already expired, even if the visa is still valid, will not be permitted to enter the Kingdom. However, the said alien can buy a health insurance in Thailand in order to be permitted to enter the Kingdom for a coverage period of health insurance for not exceeding 1 year.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website