Thailand Visa vraag Nr 193/21: Re-entry of niet?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
6 september 2021

Vraagsteller: Willy

Ik ga terug naar België op 17 oktober. Ik heb pas mijn Non-O retirement visa met 1 jaar verlengd. Ik weet niet wanneer ik terugkom naar Thailand. Ik weet niet wat ik zou doen, een re-entry kopen of niet? Als ik een single re-entry koop, betekent dit dat ik op eender welk ogenblik naar Thailand kan terugkomen, binnen de perken van mijn 1 jaar visum en de geldigheidsperiode van mijn Paspoort, uiteraard? Kan ik die re-entry ook kopen in België, op de Thaise ambassade?

Mijn probleem is: ik weet zelfs niet of ik überhaupt, volgend jaar terugkom naar Thailand. De enige reden om terug te komen naar Thailand is om mijn dochter terug te komen bezoeken.

En, laatste vraag: als ik bij Immigration geen re-entry koop, denk ik niet dat ik ga problemen hebben om Thailand te verlaten, op 17 oktober. Klopt dat?


RonnyLatYa

– Een “Re-entry” vraag je wanneer je de einddatum van je laatst bekomen verblijfsperiode wil behouden als je Thailand verlaat. Bij terug binnenkomst zal je die einddatum dan opnieuw bekomen.

– Een “Re-entry” heeft dezelfde geldigheidsperiode als je jaarverlenging en vervalt op dezelfde dag als je jaarverlenging, ook als het niet gebruikt werd. Een “Single entry” vervalt natuurlijk op het moment dat het gebruikt werd.

– Een verblijfsperiode en dus ook een “Re-entry” zullen nooit langer geldig zijn dan de einddatum van je paspoort. Dat is de maximumperiode die men zal geven bij de aanvraag. Maar ga je achter een nieuw paspoort en staat in het oude paspoort nog een geldige jaarverlenging en “Re-entry”, dan kan je beide nog gebruiken om Thailand binnen te komen, samen met je nieuw paspoort dan. Let wel op dat bij het aanvragen van een nieuw paspoort de gemeente ook niet je jaarverlenging en “Re-entry” ongeldig maakt in je oude paspoort.

– Een “Re-entry” wordt enkel uitgegeven door immigratie. Op een Thaise ambassade, m.a.w. buiten Thailand kan je dat niet aanvragen. Die beslissing moet je nemen voor je Thailand verlaat.

– Een “Re-entry” is geen verplichting. Die beslissing ligt volledig bij de aanvrager. Wanneer je geen ”Re-entry” neemt zal je verblijfsperiode vervallen bij het verlaten van Thailand. Het kan nu best zijn dat je bij de paspoortcontrole er door de immigratieofficier op gewezen wordt dat je geen “Re-entry” hebt. Dat doet hij/zij dan niet omdat een “Re-entry” verplicht is, maar ze willen je er dan enkel op wijze dat wanneer je zonder “Re-entry” vertrekt je verblijfsperiode vervalt. Er zijn nogal wat buitenlanders die dit vergeten. Daarom dat men het ook wel eens ter info met een stempel bij de jaarverlenging zet. Indien vergeten kan je die alsnog op de luchthaven bekomen. Er is een balie speciaal voor “re-entry” aanvragen bij de paspoortcontrole.

– Of je nu een “Re-entry” moet halen of niet moet je zelf weten. Als je zelf al niet weet of je zal terugkomen of niet dan weet ik dat ook niet natuurlijk. Langs de andere kant… het is tenslotte maar 1000 Baht voor een ‘Single Re-entry”. Een groot verlies is dat toch niet indien je niet zou terugkomen.

Maar gezien je enkel nog komt om je dochter te bezoeken, vermoed ik dat je ook niet zo lang zal blijven in Thailand. Misschien moet je overwegen om in de toekomst op ”Visa exemption” naar Thailand te gaan. Kan je eventueel ook nog verlengen met 30 dagen aan 1900 Baht (zelfde als een jaarverlenging). Je bent dan ook van alle jaarverlengingseisen af.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 5 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website