Vraagsteller: Lenaerts

Visum aanvraag Brussel. Ik lees en verneem dat ik niet de enige ben die langdurig op zijn visum O moet wachten. Verleden jaar had ik deze de dag nadien. Nu wacht ik al 8 weken en over een week vertrek ik. In mijn account blijft steeds staan in verwerking.en als ik mail stuur geen antwoord.

Eenmalig lieten ze mij per mail weten: documenten oké.

Hebben lezers ook problemen met deze visum aanvraag? De hoop opgegeven, of wat kan ik doen?


Reactie RonnyLatYa

Ik weet dat de ambassade visums laat uitschrijft om de geldigheidsperiode zo lang mogelijk te houden. Vroeg aanvragen heeft dan ook altijd niet zoveel zin gezien je aanvraag toch later verwerkt wordt gezien niet dringend.

De meeste krijgen echter hun visum tijdig verneem ik toch.

Maar er zijn er ook die dezelfde vraag stellen als jij en kort voor hun vertrek nog geen visum gekregen hebben. Ik geef dan al eens de raad ook de andere e-mailadressen te gebruiken. Meer kan ik daar ook niet aan doen.

Maar of dat werkt of niet? Soms krijg ik een reactie dat het alsnog geluk is met een ander e-mailadres te gebruiken, maar het gros laat nooit nog wat van zich horen dus weet ik niet of ze het alsnog tijdig gekregen hebben of niet.

Als ze de moeite zouden doen om iets te laten weten zou ik je nu misschien ook verder kunnen helpen.

Hopelijk nemen er enkele alsnog de moeite om te reageren hoe het hun vergaan is, wat ze gedaan hebben en of ze het alsnog tijdig gekregen hebben of niet.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Visa vraag”. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

10 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 186/23: Thaise ambassade Brussel – Lang wachten op mijn visum”

 1. Marc zegt op

  Hey
  Ik heb 9 weken moeten wachten. Toen het eindelijk in men email toekwam stond men naam doorheen gemixt, natuurlijk hun fout niet want ze zeiden dat ik mijn naam niet correct schreef… Dat was 5 dagen voor vertrek. Heb toen alsnog een nieuwe moeten aanvragen en dat kwam 3 dagen later toe, dus 2 dagen voor take-off. Dat van jou zal ook wel in orde komen. Brussel is helaas een van de slechtste en duurste ambassade van Europa

 2. C. J. H. Pointl zegt op

  Vorig jaar ben ikzelf, hier in Nedeland, heel lang bezeg geweest.
  Het probleem was, ik gebruikte Google.
  Dankzij een tip, heb ik Microsoft Edge gebruikt en alles werkte als bij toverslag, prima !
  Dit jaar dus weer Edge gebruikt en in korte tijd alles ingevuld en verzonden.
  Enkele dagen later mijn visum.
  Mijn advies, zoek hulp en geef niet te snel of zomaar op.
  Suc6 !!
  Mike

  • RonnyLatYa zegt op

   Hij zegt “Eenmalig lieten ze mij per mail weten: documenten oké”
   Dat zal dan alvast het probleem niet zijn.

 3. Johny Prasat zegt op

  De foto van het paspoort moet echt duidelijk zijn, je krijgt tijdens de upload ook altijd de tekst van hetgeen ze kunnen lezen op het paspoort. Zit er een fout in, neem dan een nieuwe duidelijke foto, ik heb het vorig jaar ook enkele malen opnieuw moeten doen. Dit jaar geen probleem. Je gaat alleen verder als je gegevens juist zijn, je kunt op elk moment nog steeds alles aanpassen. Foute gegevens doorsturen zorgen dus ook voor fouten op het visum, controleer steeds jezelf. Nu op 9 september non immigrant O aangevraagd, op 18/09 via mail nog enkele gegevens doorgestuurd. Op 25/09 werd pensioenattest gevraagd ( is nieuw voor dit jaar) ik had bankgegevens gestuurd maar hadden ze niet nodig. Gisteren zondag 01/10 mijn visum ( approved ) ontvangen via mail, uitgeprint en ben klaar voor vertrek op 24/10.

  • RonnyLatYa zegt op

   “Eenmalig lieten ze mij per mail weten: documenten oké” zegt hij dus dat is allemaal het probleem niet

 4. Marnix Hemeryck zegt op

  Beste ,
  Dit is normaal enkele dagen voor vertrek ga je het krijgen geen paniek. Was bij mij ook zo 5 dagen voor vertrek gekregen, en email wordt inderdaad niet beantwoord misschien proberen te bellen dit is mij gelukt .

 5. Dre zegt op

  Beste RonnyLatYa

  Heb voor mijn visumaanvraag een totaal nieuw mailadres aangemaakt.
  In plaats van hotmail, overgeschakeld naar gmail. Alles is in orde gekomen en had op 22 dagen reeds mijn visum.
  Mijn vertrekdatum is 24 oktober, dus ruimschoots op voorhand.
  Trouwens, als ik me niet vergis, heb ik ergens in een info melding van de Thaise ambassade gelezen dat ze aanraden om gmail te gebruiken.
  Stond ook eerst wat argwanend tegenover gmail, daar ik jarenlang, lees altijd, hotmail heb gehad. Doch de stap om overschakeling te doen genomen en moet eerlijk toegeven dat het reuze meevalt. Maar bij iets oudere laptop’s word er de laatste tijd bijna géén ondersteuning meer gegeven. Vandaar dat het wellicht bij sommigen problemen kan opleveren bij de visum aanvraag.
  Soms moet een mens durven open staan voor verandering.
  Een ding weet ik met zekerheid te zeggen ; mijne laptop is nog niet ontploft. Hahaha.

  Dre

  • RonnyLatYa zegt op

   Kan best dat een ander email adres gebruiken in sommige gevallen een verbetering kan zijn.
   Diegene die problemen ondervinden met de aanvraag kunnen dat altijd proberen.

   Ik weet niet niet of men gmail ergens aanraadt, al maakt dat volgens mij niet veel uit. Er zijn zoveel mailadressen dat iemand zou kunnen gebruiken buiten gmail.
   Wat men wel aanraadt zijn bepaalde browsers en dat zou dan misschien wel een verschil kunnen maken bij het aanvragen.
   https://thaievisa.go.th/static/Recommended-Browsers.pdf

   Maar in dit geval weten we ook niet welk email gebruikt werd, of welke browser.
   Bovendien schrijft hij ook dat verleden jaar zijn visum al de dag nadien had. Als dat ook met zijn hotmail was, dan is dat nog een pak sneller dan jij met je gmail.
   Bovendien heeft hij voordien ook al een antwoord gekregen van de ambassade op zijn mail want hij schrijft “Eenmalig lieten ze mij per mail weten: documenten oké”
   Het probleem is dus in dit geval zeker niet het emailadres of zelfs de browser

   Ik denk gewoon nog niet getekend om wat voor reden ook, maar prettig is het zeker niet als je vertrek nadert en men je dan zo lang wacht. Brengt allemaal onnodige stress teweeg bij de reiziger die men eenvoudig zou kunnen vermijden

 6. Lenaerts zegt op

  Beste
  Mijn dank voor de reactie .
  Eindelijk mijn visum 0 verkregen
  Na 8 weken . 3 dagen voor vertrek
  Welke browser of hotmail of gmail u
  Gebruikt blijft eendere. Hun bericht
  Komt steeds terecht.ik heb gmail en
  Hotmail gekoppeld

  Ik lees ook dat er personen zijn
  Die bij de aanvraag visum
  De site liet weten paspoort niet leesbaar
  Is toch geen probleem .
  Onder deze kan u alles handmatig
  Invullen .wordt ook aanvaard.
  Ik heb nu eindelijk ook mijn visum
  Verkregen met handmatig invullen
  Nogmaals dank ronny

  • RonnyLatYa zegt op

   Opgelucht denk ik, maar eigenlijk is het te begrijpen dat mensen zich ongerust beginnen maken als ze enkele dagen voor hun vertrek nog niks ontvangen hebben.

   Maar zoals ik ook al zei is vroeg aanvragen ook zinloos.
   Dat de ambassade dan zo lang mogelijk wacht om je visum uit te schrijven doen ze eigenlijk voor je eigen voordeel. Vooral dan voor Multiple entry visums is dat belangrijk.
   Stel dat ze het direct uitschrijven zou je al 2 maand van de geldigheidsperiode kwijt zijn. Misschien niet direct belangrijk voor een SIngle entry, maar kan dat wel zijn voor een Multiple entry als je later met dat visum nog wil binnenkomen. Kan een verschil maken.

   Veel plezier


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website