Thailand Visa vraag Nr 179/23: Geldigheidsperiode van een visum

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
20 september 2023

Vraagsteller: Bert

Vraag over toeristenvisum (60 dagen). De geldigheid van het visum is 3 maanden. Betekent dit nu dat ik vóór het verstrijken van die 3 maanden max. 60 dagen naar Thailand kan gaan of mag ik binnen die 3 maanden max. 60 dagen naar Thailand gaan?


Reactie RonnyLatYa

De geldigheidsperiode van een visum zegt de periode dat je met dat visum Thailand binnen kan.  Niet hoelang je in Thailand mag verblijven. Zelfs al is dat de laatste dag, dan nog zal men de volledige verblijfsperiode bekomen die voor dat visum voorzien is. De geldigheidsperiode van het visum is dus niet gekoppeld aan de verblijfsperiode die men ermee bekomt. Het kan dan ook best zijn dat je verblijfsperiode voorbij de geldigheidsperiode van je visum loopt. 

Je vindt het einde van die geldigheidperiode op je visum naast “Visa must be used by”

Het aantal keren dat je tijdens de geldigheidsperiode Thailand kan binnenkomen wordt dan weer bepaald door de “entries”.  “Singel” is eenmalig en “Multiple” onbeperkt. 

In uw geval is het een Toeristen Single entry visum. De normale geldigheidsperiode van zulk een visum is 3 maand. Dat wil zeggen dat je 3 maand de tijd hebt om Thailand binnen te komen.

Ongeacht wanneer je tijdens die geldigheidsperiode Thailand binnenkomt, je zult altijd een verblijfsperiode van 60 dagen bekomen. Eenmalig in dit geval. Die 60 dagen kan je bij immigratie verlengen met 30 dagen (1900 Baht) als je dat wil. De geldigheidsperiode van je visum heeft daar geen enkele invloed op.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website