Thailand Visa vraag Nr 161/22: Non-immigrant O-A aanvragen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
10 juni 2022

Vraagsteller: Fernand

Ik ben ouder dan 50 jaar en gepensioneerd. Graag zou ik 5 maanden naar Thailand willen gaan in november. Nu heb ik op de website van de ambassade in Brussel de voorwaarden gedownload voor een aanvraag van een visum ” Niet immigrant OA (lang verblijf van 1 jaar)”. Bij punt 6 staat in het zwart de alom gekende voorwaarde van financieel bewijs met een maandelijks inkomen van niet minder dan 65.000 THB of met een huidig saldo van 800.000 THB, gedocumenteerd met bankafschriften en bewijzen van inkomsten. Nu staat bij dat zelfde punt 6 in het rood de tekst ” Maandelijks netto pensioen van niet minder dan 1700 € per maand ( gelijk aan 65000 THB ) of financieel bewijs (brief van de bank) met een 3-maand bankafschrift van het bedrag niet minder dan 21000 € ( gelijk aan 800.000 THB ) en een bewijs van pensioenstatus.

Wil dit nu zeggen dat ik een e-visum” OA lang verblijf ” in België kan aanvragen met bewijzen van mijn Belgische bank en de pensioendienst?

Dit alles is me niet duidelijk en hebben jullie hierop een gepast antwoord.

Vriendelijke groeten.


Reactie RonnyLatYa

Vermits het hier een visumaanvraag betreft die via de Thaise ambassade van Brussel gaat, kan je het financiele in Euro bewijzen. Die Baht bedragen staan er bij als referentie naar de officiële bedragen, maar indien je een bankrekening in Thailand zou hebben met voldoende bedrag wordt dit normaal ook wel aanvaard.

Financieel moet je dus een maandelijks pensioen van minstens 1700 Euro, of een bankbedrag van minstens 21.000 Euro bewijzen.

Een Non-immigrant O-A visum kan je trouwens enkel aanvragen bij de ambassade, niet in Thailand.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website