Thailand Visa vraag Nr 160/23: Verblijf van 6 maanden wanneer geen 50 jaar

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
21 augustus 2023

Vraagsteller: Jezabel

Ik (38 j) zou graag samen met mijn vriend en dochter (2 j) gedurende 6 maanden in Thailand (Koh Samui en of Ao Nang) willen verblijven, maar het één en het ander is me niet duidelijk.

– begrijp ik het goed dat ik een reisverzekering dien te nemen? Waar neem ik die het beste?
– moeten we gezamenlijk 800.000 Bath op een Thaise rekening hebben staan voor een verblijf van 6 maanden?

Alvast erg bedankt


Reactie RonnyLatYa

– In Thailand kan je gemeenschappelijk enkel wat bereiken als je officieel gehuwd bent, of als ouder/voogd van een Thais kind bent. Ik begrijp dat jullie niet gehuwd zijn gezien je “vriend” gebruikt en dus zal je door Thailand als individuele reizigers aanzien worden.

– 800 000 Baht is een referentiebedrag voor hen die een jaarverlenging aanvragen als “retired”. Retired wil voor Thailand zeggen 50 of ouder.

Gezien je zelf 38 bent, kom je niet voor een retired in aanmerking.

– Je kan dan een Multiple Entry Tourist Visum (METV) overwegen.

Uit je e-mail maak ik op dat je Belg bent (anders hoor ik het wel) en de eisen kan je hier vinden.

https://www.thaiembassy.be/2023/01/30/tourist-visa-metv/?lang=en

Dat METV heeft een geldigheidsperiode van 6 maand. Dat wil zeggen dat je gedurende de geldigheidsperiode van dat visum, wat dus 6 maand is, en omdat het een Multiple Entry visum is, Thailand zo dikwijls kan binnenkomen als je wil. Bij elke binnenkomst bekom je een verblijfsperiode van 60 dagen die je eventueel (hoeft niet) kan verlengen met 30 dagen. Zo een verlenging kost dan 1900 Baht. Je bent dan maximum 90 dagen in Thailand. Maar je moet dus wel elke 60 of 90 dagen Thailand verlaten. Door Thailand te verlaten verlies je de resterende periode die je dan hebt, maar door een nieuwe binnenkomst zal je opnieuw 60 dagen bekomen die je weer zou kunnen verlengen met 30 dagen.

Thailand verlaten en terug binnenkomen om die reden noemt men ook wel een “borderrun”. Vele doen het op die manier. In principe zou je met dat visum in theorie bijna 9 maand kunnen overbruggen. Het volstaat voor het einde van de geldigheidperiode van je visum nog een laatste “borderrun” te maken en je zal een laatste keer dan 60 dagen verblijf bekomen. Die je eventueel dan nog zou kunnen verlengen met 30 dagen. In principe moet dat volstaan voor jullie 6 maand. Ononderbroken verblijf zal niet lukken, maar door dat visum en “borderruns” moet het dan wel lukken.

Met dat METV is een bankrekening in Thailand niet nodig.

Een verzekering wordt ook niet gevraagd. Al raad ik je toch aan te zorgen dat je goed verzekerd bent, want een ongeluk is snel gebeurt en de kosten kunnen snel en hoog oplopen.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website