Vraagsteller: Henk

Misschien een rare vraag, maar ik stel ‘m toch. Gistermiddag kreeg ik van de makelaar het bericht dat de verkoop van mijn appartement definitief doorgaat nu de bank van de koper een hypotheekgarantie heeft afgegeven. De overdracht is op 7 juli as. En ik heb al een ticket naar BKK gekocht en betaald dd 9 juli 2022. Ik wil nu een e-visum Non Imm O aanvragen van 3 maanden/90 dagen, en dan in Thailand de gebruikelijke jaarverlenging.

Nu hoor ik van kennissen dat het heel druk is met nieuwe aanvragen en dat het weken en weken kan duren voordat de visumaanvraag is goedgekeurd, en dat op geen manier je informatie kan krijgen over de voortgang. Noch bij de ambassade, noch via de e-visum website zelf. Er is geen contactmogelijkheid.

Daarom dat ik dacht dat het wellicht slim kan zijn op tegelijkertijd via https://thaievisa.go.th/ een aanvraag te doen van een 90 dagen visum op basis van Thai Marriage en een aanvraag op basis van Retirement. Voor alle twee visumtypes heb ik alle documenten voorradig. Ik betaal dan 2 x € 70, maar dat is het probleem niet.

Vreemd genoeg heb ik vanmorgen op de Thailand PassPDF kunnen downloaden, terwijl ik die gisteren begin van de middag pas had aangevraagd. Uit nieuwsgierigheid klikte ik vanmorgen de betreffende website open, en zie daar de download bleek aanwezig. Die heb ik dus binnen, nu het visum nog. Maar als ik daar weken op moet wachten is 9 juli as voorbij en ook de Thailand Pass niet meer geldig. Maw- is het mogelijk 2 aanvragen tegelijkertijd te doen?

Met vriendelijke groet en dank.


Reactie RonnyLatYa

In principe mag je maar 1 geldig visum in je paspoort hebben en kan je ook maar 1 aanvraag tegelijk doen. Ik weet zelfs niet of het systeem het zal aanvaarden gezien je vorige aanvraag dan nog op “Processing” zal staan. Maar ik snap ook helemaal de zin niet om er 2 aan te vragen. Het gaat echt niet sneller omdat je er 2 aanvraagt. Je gaat alleen maar verwarring zaaien en als je visum te laat zou worden afgeleverd ben jij het zelf die daarvoor gezorgd heeft door 2 visums aan te vragen

Ik verneem ook nergens dat het weken en weken duurt voor het visum wordt toegestaan. Je hebt een maand en dat moet normaal volstaan. Kan dat het langer duurt, maar dat zal dan eerder aan de onvolledigheid van het dossier zijn dat de aanvrager heeft ingediend, dan door de afhandeling. Of er zijn er die 2 visums aanvragen…. Misschien is dat ook wel een reden van vertragingen…

Vraag gewoon je visum nu aan, zorg dat je aanvraag in orde is en dan zal dat wel op tijd klaar zijn om op 9 juli te vertrekken.

En waarom is het vreemd dat dat je de Thailand Pass al hebt kunnen downloaden? Het heeft niks met je visum te maken en overal kan je lezen dat het afleveren ervan nu zeer snel gaat, zoals je zelf ook hebt ondervonden.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website