Thailand Visa vraag Nr 152/21: Welk visum voor 6-tal maanden?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
3 juli 2021

Vraagsteller: Jan

Ik heb even je advies nodig in verband met de aanvraag van mijn visa omdat ik twijfel welke het beste en gemakkelijkst past bij mijn profiel.

– Ik ben 56 jaar.
– ik heb inkomen >65.000 baht.
– Ik zou een 6-tal maanden in Thailand willen verblijven.
– Ik ben nog niet gehuwd met mijn Thaise vriendin (was dat al van plan in april 2019 maar…Covid stak daar een serieuze stok voor)
– Ik heb geen 800.000 baht.
– ik ben niet gepensioneerd.
– ik heb een vast adres maar staat op naam van de vriendin.

Als je nog meer inlichtingen wil, laat maar weten, ik laat je dat graag weten.

Met vriendelijke groet en alvast bedankt.


Reactie RonnyLatYa

1. Het probleem natuurlijk om een Non-immigrant te bekomen in Den Haag. Leeftijd voldoet, financieel voldoe je aan de eisen, maar je kan geen bewijs van pensionering of vroegtijdig pensionering voorleggen. Jammer eigenlijk dat de ambassade weer iets eist wat voor Thailand eigenlijk geen eis is. Voor een verlenging als “Retired” wordt ook niet gevraagd of je werkelijk op pensioen bent. Leeftijd en inkomen volstaat voor een “retirement”.

2. Je kan dat omzeilen door te vertrekken als Tourist (Touristvisum of zelfs visa exempt) en dat in Thailand laten omzetten naar een Non-immigrant. Die mogelijkheid bestaat en staat zelfs op hun website.

Zie bijlage en link:

Information for non-Thai nationals planning to visit Thailand (during COVID-19 pandemic) – สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงเฮก (thaiembassy.org)

3. Je gaat naar immigratie en vraag daar een omzetting van Tourist naar Non-immigrant.

– Kan als “Retired” want je voldoet aan leeftijd en inkomen

– Kan ook als “Thai Marriage”. Moet je eerst wel voor trouwen natuurlijk in Thailand, maar dat was je toch al van plan.

De voorwaarden zijn ongeveer dezelfde als bij een “Retired” of “Thai marriage” verlenging, maar best ga je eerst eens lang bij je immigratiekantoor want er kunnen misschien ook bijkomende lokale eisen zijn. Zorg wel dat er nog minsten 15 dagen verblijf resten bij de aanvraag want dat duurt even. Misschien moeten ze het eerst opsturen naar Bangkok voor goedkeuring. Die omzetting kost 2000 Baht.

Bij goedkeuring zal je eerst een verblijfsperiode van 90 dagen bekomen. Net zoals je zou binnengekomen zijn met een Non-immigrant O visum.

Die 90 dagen kan je dan later weer verlengen op de gewone manier als “Retired” of “Thai marriage”. Kost dan 1900 Baht. Deze werkwijze lijkt me in jouw geval de beste oplossing. Ook naar de toekomst. Kan je elk jaar weer gaan verlengen. Enkel zorgen dat je in Thailand bent dan en als je Thailand verlaat niet vergeten van eerst een “Re-entry” te vragen.

Succes.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Rating: 4.75/5. From 4 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website