Vraagsteller: Fons

Visum huwelijk voor 1 jaar verblijf. Een vriend van mij komt vandaag vanuit Bangkok vrij uit quarantaine en is in bezit van een toeristenvisum vanuit België geldig voor 3 maand. Hij wil nu een marriage visum aanvragen in Korat waar hij samen met zijn echtgenote woont.

Kan iemand mij helpen met de info over welke documenten e.a. hij moet beschikken?

Ik heb deze vraag via e-mail gesteld aan immigratie Korat al meer dan een week maar geen antwoord gekregen.


Reactie RonnyLaYa

1. Een “Tourist visa” kan dan wel een geldigheidsperiode van 3 maand hebben, je krijgt er enkel een verblijfsperiode van 60 dagen mee die je wel nog kan verlengen met 30 dagen.

2. Een “Marriage visum” bestaat niet. Je verlengt enkel je verblijfsperiode op basis van “Thai Marriage”.

3. Een jaarverlenging vragen van een verblijfsperiode bekomen met een “Tourist visa” kan niet. Dat kan enkel als je een verblijfsperiode hebt op basis van “Non-immigrant”.

4. Hij zal dus eerst zijn “tourist status” moeten omzetten naar een “Non-immigrant”. Dat kan bij immigratie en kost 2000 Baht. Wel moet hij zorgen dat er nog minsten 10 dagen verblijf resten bij de aanvraag want dat duurt even. Meestal een week. Wanneer aanvaard zal hij eerst een verblijfsperiode bekomen van 90 dagen. Net alsof hij zou binnengekomen zijn met een Non-immigrant. Die 90 dagen kan hij dan later wel gaan verlengen met een jaar op basis van “Thai marriage” en kost dan 1900 Baht.

5. De formulieren en bewijzen die hij zal moeten leveren voor het omzetten van “Tourist naar Non-immigrant” zijn ongeveer dezelfde als die voor een jaarverlenging als “Thai marriage”. Maar hij gaat daarvoor beter eerst zelf naar het immigratiekantoor want ook hier kunnen lokale regels van toepassing zijn.

6. Zeggen wat hij allemaal juist zal nodig hebben voor het omzetten is dus afhankelijk van wat het immigratiekantoor zal eisen.

Als hij echter onderstaande zaken al bij zich heeft zal hij al ver komen. Meestal dient van alles 2ex te worden voorzien.

1. Aanvraagformulier TM 86 – Change of Visa ingevuld en ondertekend. (Zie bijlage)

2. Pasfoto

3. 2000 Baht voor omzetten naar Non-immigrant

4. Paspoort en kopie van alle paspoortbladzijde

5. Kopie TM6

6. Kopie TM30 melding

7. Bankbrieven en bankboek voor minstens 400 000 Baht, of een visumondersteuningsbrief dat een inkomen bewijst van minstens 40 000 Baht. Eventueel Affidavit als bewijs van inkomen indien aanvaard in je immigratiekantoor.

8. Kor Ror 3 – Origineel en kopie. Dat is het huwelijkscertificaat met de tekening op.

9. Kor Ror 2 – Huwelijksregistratie. Je moet enkele dagen voordien eerst een nieuw bewijs van huwelijksregistratie halen bij de gemeente. Opgelet, dit bewijs is slechts 30 dagen geldig. Kost 20 Baht.

10. Thaise ID van mijn echtgenote

11. Blauwe Tabien Baan van echtgenote of eventueel een huurcontract.

12. Tekening van een algemeen bekend referentiepunt naar de woning.

13. 6 foto’s van in en om je woning waar je samen met je vrouw op staat en minstens 1 met het huisnummer.

14. Waarschijnlijk zal hij ook een getuige nodig hebben. Liefst iemand die hen goed kent.

En zijn vrouw mag hij ook niet vergeten mee te nemen natuurlijk…..

PS. Toch benieuwd. Waarom stelt die vriend die vraag niet zelf?

– Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website