Vraagsteller: Karel

Ik heb mijn visa aanvraag online ingevuld. Hoe weet ik dat het in orde is? En wanneer krijg ik mijn goedkeuring? En hoelang kan het wanneer ik een goedkeuring heb aangevraagd (29 april). Ik vertrek 25 mei. Het is de eerste keer dat ik dat doe. Ik heb een ziekte. Ambassade te Brussel kan of wil mij niet helpen. Ik ben zeer slecht in het Engels lezen.


Reactie RonnyLatYa

Op de website van de ambassade staat het volgende:

“The E-visa process can take up to proximately 3-4 weeks, depending on the type of your visa and the completeness of your documents. The Embassy does not have the policy to indicate or predict the date of visa issuance on a one-on-one basis or , by email, or phone call. Please use the tracking option available on the website.”

Dat wil zeggen dat het 3-4 weken kan duren, afhankelijk van het soort visum en of je de nodige documenten en bewijzen hebt geleverd. Ze zeggen ook geen info te geven wanneer je visum zal afgeleverd worden. Je dient eventueel de tracking functie te gebruiken die beschikbaar is op evisa website om de status van je aanvraag te bekijken.

Visa Service – Royal Thai Embassy Brussels

Er is een Engelstalige handleiding beschikbaar.

Ik begrijp dat het niet eenvoudig is in het Engels, maar misschien is het dan beter om er iemand bij te halen die de taal wel machtig is en het samen eens door te lopen. Die kan dan ook eens kijken of je alles correct hebt ingevuld en betaald.

English-Manual.pdf (thaievisa.go.th)

Er is ook een video handleiding beschikbaar. Misschien heb je daar ook wat aan.

Official Website of Thailand Electronic Visa (thaievisa.go.th)

En als alles correct is ingevuld denk ik dat je niet anders kan dan afwachten tot het is goedgekeurd.

Je hebt het op vrijdag 29 april ingediend, dan was het WE en maandag 2 mei was de ambassade gesloten ter vervanging van 1 mei. Je aanvraag is m.a.w. nog niet zo lang geleden gebeurd.

Misschien zijn er lezers die in je buurt wonen en je willen helpen hiermee, of nog tips hebben. Moet je eventueel wel je regio laten weten in een reactie.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

11 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 118/22: Hoe lang duurt het eer mijn visum wordt goedgekeurd?”

 1. Mijn tip zou toch zijn, als je laaggeletterd bent of moeite hebt met de Engelse taal, schakel dan een visumbureau in, zoals deze: https://www.visadesk.be/ kost misschien wat, maar het scheelt je stress.

 2. John Chiang Rai zegt op

  Het advies van Peter(redactie)zou je nog kunnen aanvullen,dat niet alleen de laaggeletterde of iemand die geen Engels spreekt problemen heeft met de Visa online procedure.
  Er zijn ook veel ouderen die niet zo fit zijn met een computer,en niet eens weten hoe ze een pasfoto,paspoort, en de verdere documenten moeten scannen en uploaden.
  Vroeger gingen deze ouderen,die vaak een gehele winter geld uitgeven in Thailand,met hun paspoort en de verlangde documenten naar het Thai consulaat,en kwamen vaak binnen 15 min later met het gestempelde visum in hun paspoort,weer naar buiten.
  Deze mensen zijn nu op vreemde hulp aangewezen,of moeten hun wensen niet zo goedkoop,een visumbureau betalen.
  Technische vooruitgang,zo men dit pleegt te noemen,zal deze laatstgenoemde groep toch een beetje als hoon in de oren klinken.

 3. RonnyLatYa zegt op

  Goed nieuws alvast. 4 mei werd zijn visum goedgekeurd. Dat is dan toch vrij snel (WE en feestdag meegerekend) en het was dus enkel een kwestie van even geduld te oefenen tot de aanvraag werd verwerkt.

  Volgende is iets waar ik graag advies van lezers wil die ook een evisum aangevraagd hebben en in het bijzonder dan de Belgen.
  Voor Nederlanders. Gelieve enkel te reageren als de tekst hetzelfde is die je ontvangt bij het goedkeuren door Den Haag. Laat dit dan ook even weten. Misschien werkt Den Haag anders en dan kunnen de acties die eventueel volgen anders zijn. Dat kan dan voor verwarring leiden bij hem.

  Hij heeft volgende tekst ontvangen (sommige info werd vervangen door …. om begrijpelijke redenen)

  “Dear ………
  Transaction reference number BR……………
  ‡ Visa number ……….
  ‡ Visa type Tourist TR
  ‡ Travel Single
  ‡ Visa conditions Employment Prohibited
  ‡ Date of grant 04 May 2022
  ‡ Visa must be used by 01 August 2022
  ‡ Length of stay in Thailand 60 days
  We would like to inform you that your e-Visa application has been approved, with the following data
  A.VISA DATA:

  B. APPLICANT DATA:
  ‡ Name ………
  ‡ Gender M
  ‡ Date of birth ……..
  ‡ Nationality BEL
  ‡ Passport (or other travel Document) number ………
  ‡ Passport (or other travel Document) expiry date ……
  Yours sincerely, Royal Thai Embassy, Brussels
  INFORMATION:
  1. Airlines might ask for details in this e-mail so they can carry out checks to allow you to board the plane.
  2. To enter the Kingdom of Thailand, foreign nationals are required to comply with the Regulation issued under Section 9 of the Emergency Decree on Public Administration in Emergency Situation B.E. 2548(No.1) dated 25 March B.E. 2563(2020) and its amendments. For further details, please check the Royal Thai Embassy/Consulate-General’s website.
  3. This e-mail is automatically generated. As it is an automated notification we are unable to receive replies.Do not respond to this e-mail address.
  4. For further inquiries regarding the issuance of this e-Visa, please contact the visa section of Royal Thai Embassy, Brussels. This e-mail was sent to kareldebock@hotmail.com on 04 May 2022 ……

  Vraag die hij zich nog stelt.
  Is dit ook het definitieve visum en volstaat het deze tekst af te drukken en in het paspoort te steken
  OF
  Moet hij terug naar de evisawebsite, inloggen en daar het uiteindelijk visum downloaden en afdrukken.

  Graag dus de bevestiging van lezers die reeds met een evisa in de praktij te maken hadden.

  Ikzelf kan hem daar niet mee helpen.
  Gezien ik geen visums meer dien aan te vragen weet ik niet hoe dit evisum er in de praktijk uiteindelijk uitziet. Is het dit of is er nog een definitieve versie die je moet downloaden. Is me ook niet meteen duidelijk.

  Alvast bedankt

  • KrisM zegt op

   Mijn ervaring als Belg:
   1) op 10 Dec 21 kreeg ik via mail het bericht dat mijn eVisa aanvraag een ‘Approved’ status heeft. De eVisa was bijgevoegd aan de mail als een pdf-bestand.
   Mijn eVisa is geldig tot 7 juni 22 en ik kan het nog steeds downloaden via het internet. Je moet hiervoor op ‘Available’ klikken. Ik vermoed dat dit na 7 juni niet meer beschikbaar is via het internet.

   2) op 31 december in Bangkok aangekomen en het uitgeprint eVisa (een A4) aan de immigratie beambte gegeven. Alle items van mijn eVisa werden afgevinkt (vermoedelijk als controle). Vervolgens werd er een stempel met de juiste datum in mijn paspoort geplaatst. Op de eVisa werd er bij mij geen stempel geplaatst.

   3) op 24 februari 22 een verlenging van 30 dagen bekomen, ik gaf het afgevinkte eVisa samen met de andere documenten aan de beambte. Doch kreeg het onmiddellijk terug, want niet nodig. Verlenging bekomen in Hua Hin, Bluport shopping mall. Ter info: ook een pasfoto is niet meer nodig want je wordt ter plaatse gefotografeerd.

   Hopelijk heb je hier iets aan.

 4. Ton zegt op

  Ter info @RonnyLatYa,

  In December 2021 het E-Visum aangevraagd voor vertrek in Januari 2022 via de website.
  Na 1 week wachten het e-visum ontvangen.
  Je moet via de website het e-visum downloaden, uitprinten en samen met je paspoort bij de immigratie laten zien, immigratie heeft toen het e-visum voorzien van de aankomstdatum en een stempel.

  • RonnyLatYa zegt op

   Dat je het moet downloaden van de site is wat ik ook al vermoedde.
   Maar ik wilde graag een bevestiging van diegene die er ervaring mee hebben.

   Ik had het hem ook al wel gezegd maar downloaden lukt hem blijkbaar niet.

   Ik begrijp dat wel hoor. Het is niet voor iedereen zo eenvoudig.

   Maar we komen er wel. Alvast bedankt voor de reactie.

 5. John Chiang Rai zegt op

  Omdat ik in München woon,heb ik voor de e-visum aanvraag procedure gekeken,bij de beschikbare informatie die het Thai consulaat in München hier omtrent geeft.
  Na de goedgekeurde aanvraag,wordt het visum via het aangegeven e-mail toegestuurd,maar men kan het ook downloaden van de e-visum site.
  Dus het lijkt er op, dat ik misschien tijdens de aanvraag procedure kiezen kan,aan welke variant ik de voorkeur geef.
  Maar goed het kan ook zijn,zo RonnyLatYa dit reeds aangaf,dat het bij andere Thai consulaten weer anders is.
  Kortom een systeem,wat als je de internationale reacties leest,bij velen vragen en ontevredenheid voort brengt.
  Iemand die een visum nodig heeft,zal zich zelf dwingen moeten,om aan de soms overbodige vragen gevolg te geven.
  Een land zoals Thailand,die werkelijk het toerisme nieuw bevorderen/promoten wil,zou het ook een stuk eenvoudiger,en toeristen vriendelijker kunnen doen.
  Bij een van de onnodige vragen, dat men een bankinformatie moet uploaden,waaruit blijkt dat de aanvrager van het visum tenminste 500Euro op zijn bankrekening moet voorwijzen,wordt de onzinnigheid nog eens extra duidelijk.
  Met een bankrekening van 500 Euro,zouden de meesten nog geen eens denken,aan een weekje vakantie in de Ardennen of op de Veluwe.

 6. Eric zegt op

  Ondertussen al 2 E-visa bekomen de eerste begin januari ( aangevraagd begin december ontvangen juist voor de jaarwisseling ) alles juist ingevuld en met jpeg bestanden verzonden , de tweede E-visa aangevraagd 8 april en ontvangen op 27 april. Met deze aanvraag is er wat fout gelopen : We hadden foto genomen met onze nieuwe “ I phone “ en we veronderstelde dat dit” jpeg “bestanden waren en dit was een probleem. het waren “ HEIF” bestanden.

  Mail van Brussel gekregen .

  Dear Applicant,

  Please provide : 1. Your ID card recto & verso 2. Your picture holding your passport (The one you sent is blur / unreadable. Forward this email with attached documents (in PDF or JPEG file) to visa.brs@mfa.go.th (title the subject with K007: VISA REFERENCE NO., NAME, and SURNAME)

  Met de juiste bestanden hadden wij ons visum zeker een week vroeger bekomen.

  Het visum zelf stond onderaan de bevestiging mail van ons visum met een attachment. Deze moet je uitprinten en je moet je visa nummer melden op de “TM06” ( in te vullen op het vliegtuig)

  MVG
  Eric

  • RonnyLatYa zegt op

   Hij heeft me enkel de tekst toegestuurd en het kan best zijn dat daaronder een link stond die hij niet gezien heeft of weet wat hij daarmee moet.
   Bedankt.

   Ik hoop dat hij meeleest en dit volgt en op die link klikt

  • RonnyLatYa zegt op

   Blijkbaar heeft hij ook geen probleem gehad met de aanvraagprocedure.
   Hoor ik hem niks over zeggen en ging perfect want enkele dagen nadien kreeg hij al de bevestiging dat zijn visum was toegestaan

 7. RonnyLatYa zegt op

  Om af te ronden.

  Hij heeft me laten weten dat hij zijn visum heeft en ook zijn Thailand Pass.

  Eind goed al goed.

  Bedankt voor de reacties


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website