Vraagsteller: Anton

Ik ben bezig met een aanvraag non-O visa family om deze vervolgens in Thailand om te zetten in visa marriage.
Mijn Nederlandse huwelijksakte wordt gelegaliseerd, bankrekeningen en verzekering is in orde. Soms wordt er tevens gevraagd naar ‘criminal record (VOG verklaring omtrent gedrag) en birth certificate.

Is het goed om ook deze documenten alvast te legaliseren? Zijn er nog meer aanbevelingen?


Reactie RonnyLatYa

Wat je aanvraagt is een Non-immigrant O op basis van je Thaise huwelijk. Een bewijs van jullie huwelijk moet je dan wel leveren bij de aanvraag van dat visum.

In Thailand moet je niets omzetten. Je hebt al een Non-immigrant O.

De verblijfsperiode van 90 dagen die je bij binnenkomst hebt bekomen kan je verlengen met een jaar op basis van je Thaise huwelijk. Daarvoor moet je huwelijk wel geregistreerd zijn in Thailand.

Vertaling van je o.a. paspoort, huwelijksakte en geboorteakte zal dan wel nodig zijn. Volgens mij wordt er geen VOG gevraagd.

Indien geregistreerd zal je een Kor Ror22 ontvangen. Dat is een bewijs dat jullie getrouwd zijn en dat het huwelijk in het buitenland werd aangegaan. (Indien je in Thaimand was getrouwd is dit een Kor Ror2).

Best is echter info in te winnen bij je gemeentehuis in Thailand over de nodige te leveren papieren. Ook hier kunnen lokale regels meespelen.

Lezers zijn die ook hun huwelijk hebben laten registreren in Thailand kunnen je altijd hun ervaringen hiermee laten weten.

Succes.

– Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Thailand Visa vraag Nr 118/21: Non-immigrant O – Thai marriage”

  1. Jos M zegt op

    VOG heb je helemaal niet nodig voor een visum Thai family dat je om kunt zetten naar marriage verlenging.
    Wel ieder jaar dat je het gaat verlengen eerst naar de amphur om dat formulier Kor 2 of 22 te halen dat je nog steeds getrouwd bent


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website