Thailand Visa vraag Nr 112/23: Enkele uren Overstay

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
29 juni 2023

Vraagsteller: Saskia

Ik hoop zo dat iemand mij kan adviseren over een paar uur overstay. Ik kom op 01 okt om 13.40 uur aan in BKK. Ik vertrek op de 31ste om 09.25 uur vanuit Chiang Mai naar Bangkok, door naar Amsterdam. Ik check vermoedelijk s’ochtends om 07 uur in dus heb een overstay van 7 uur. Ik weet niet of het mogelijk is om voor 12 uur middernacht op de 30ste in te checken maar vrees dat dan de incheck balies voor bagage enz niet geopend zijn voor een vlucht van 09.25 uur s’ochtends.

Wat raden jullie mij aan…. toch een e-visum aan te schaffen of de boete betalen?

Zo ja, kost de afhandeling van de boete veel tijd (ivm het halen van mijn vlucht). En weet iemand hoelang je van te voor kunt inchecken op Chiang Mai?

Alvast heel erg bedankt voor de adviezen.


Reactie RonnyLatYa

Officieel ben je inderdaad in Overstay vanaf 310000. Maar normaal zal je daar weinig hinder van ondervinden.

Een overstay wordt gerekend aan 500 Baht per dag, maar als je maximum een dag overstay hebt zal men dat niet aanrekenen. Doet men het toch dan zal het je 500 Baht kosten.

Een overstay stempel zal je wel bekomen in je paspoort, maar dat heeft normaal geen invloed op toekomstige reizen naar Thailand.

Een afhandeling voor zulke kleine overstay gebeurt snel en er is weinig kans dat je daardoor je vliegtuig zal missen.

Van zodra je kan inchecken en je zal wel tijd genoeg hebben. Dacht 2,5 uur voordien dat de check-in open gaat maar dat kom je snel te weten als je even contact neemt met je airline als je in Chiang Mai bent

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website