Thailand Visa vraag Nr 107/21: Emigratie naar Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
23 april 2021

Vraagsteller: Founding_Father

Voorbereiding voor emigratie naar Thailand. Ondanks dat ik via deze website en de Thaise ambassade al veel te weten ben gekomen, blijf ik toch nog met een aantal vragen zitten waar ik met mijn beste Thais niet een volledig (of het best mogelijke) antwoord op kan krijgen.

Ik hoop dat de lezers met een schat aan ervaring, mij hierbij kunnen helpen.

1. Mag je als Nederlander met een COE afgegeven door de Thaise ambassade in NL, ook via Brussel vliegen of moet dit echt een vlucht zijn vanuit NL? Ik betaal zelf voor de vlucht, dus geen repatriëring.

2. Mijn Thaise vrouw kan als het goed is kosteloos gebruik maken van een ASQ-hotel. Heeft zij zelf de vrijheid om een hotel te kiezen en zou ik van dit zelfde hotel gebruik kunnen maken als ik betaal?

3. Als ik een non immigrant-o visum aanvraag bij het consulaat of de ambassade in NL, moet ik dan ook al een vlucht boeken, is een reservering voldoende of is het boeken van een vlucht pas iets wat na goedkeuring van de COE gedaan wordt?

4. Stel dat ik voor een visum (dus niet voor de COE) een vlucht moet boeken, is een enkele vlucht dan voldoende of moet dit een retourvlucht zijn?

5. Bij goedkeuring van de COE lees ik dat ik een vlucht moet boeken. Is een enkele vlucht dan voldoende of moet dit een retourvlucht zijn?

6. We hebben plannen om in augustus te emigreren. Hoelang van te voren is het aan te raden om een non immigrant-o visum en COE aan te vragen?

Een hoop tekst en veel vragen, maar ik zou er enorm mee geholpen zijn als ze zo volledig mogelijk beantwoord kunnen worden.

Kap kun nakap


Reactie RonnyLatYa

1. Maakt volgens mij niet uit vanwaar je vliegreis vertrekt. Hoeft denk ik niet uit hetzelfde land te zijn als dat waar de ambassade is gelegen dewelke je dat CoE heeft afgegeven. Als je dat CoE hebt ontvangen voldoe je aan de eisen ervan en mag je vervolgens vertrekken van de plaats dat je vliegticket aangeeft. Het zal trouwens toch op dat vliegticket staan en dat zal men toch ook wel zien dat je niet vanuit Schiphol vertrekt. Maar vraag bevestiging aan de ambassade.

Let er wel op dat wanneer je van Nederland naar België (in dit geval) reist om daar je vliegreis aan te vangen, er op dat moment ook nog bijkomende Coronamaatregelen kunnen gelden en waar je dan eventueel rekening moet mee houden.

2. Ik denk niet dat je vrouw die vrijheid van keuze heeft en je ook in dat hotel kan verblijven. Volgens mij zal ze ook pas weten welk hotel ze krijgt bij aankomst in Thailand en dan heb jij je keuze al lang moeten maken. Maar misschien zijn er mogelijkheden. Ik weet het niet. Ook hier best de ambassade contacteren met de vraag.

3. Voor het aanvragen van het visum zal normaal wel de reservering van het ticket volstaan denk ik, maar lokaal kan men dat ook weer anders beslissen. In ieder geval zal je geen ticket kunnen boeken na het toestaan van het CoE. Om een CoE te bekomen moet je namelijk al een bevestigd ticket hebben.

“NB.: – There are 2 sections of of the COE online application process. You need a plane ticket and Alternative State Quarantine (ASQ) confirmation for the 2nd section of the application process.”

https://hague.thaiembassy.org/th/content/118896-measures-to-control-the-spread-of-covid-19

4. Een enkel vlucht zou moeten volstaan. Tenslotte emigreer je en is het niet de bedoeling om terug te keren.

5. Ook voor je CoE zal dan een enkele vlucht volstaan. Zoals ik al zei emigreer je en is het niet de bedoeling om terug te komen.

6. Ik denk dat je een maand van tevoren wel zal volstaan om je visum en CoE aanvragen in te dienen. Maar je kan hierin ook advies aan de ambassade vragen.

Misschien zijn er lezers die ervaring hebben met een of meerdere punten en die kunnen je dan ook bijkomende advies geven. Maar als er toch nog onzekerheden zijn raad ik je aan die ook voor te leggen aan de ambassade.

– Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

2 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 107/21: Emigratie naar Thailand”

  1. Kris Kras Thai zegt op

    Ter aanvulling van wat RonnyLatYa je reeds antwoordde.

    Punt 3: in december 2020 had ik die vraag ook gesteld aan de ambassade in Brussel. Toen was hun antwoord dat voor de Visa aanvraag er geen ticket van je vlucht nodig is. Wel voor het bekomen van een COE.

  2. Loe zegt op

    Wat punt 4 betreft is mij door het Thaise Consulaat verteld dat er voor de aanvraag visum retirement o., geen vluchtgegevens vertrekt moet worden wel de gevraagde verzekeringen. op de site staat iets anders, maar ivm Corona worden de regels iets anders toegepast.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website