Vraagsteller: Ton

Ik ben al jaren in het bezit van een Non-O visum met bij jaarlijks retirement ondersteunt middels een banksaldo van minimaal 800.000 baht. Heb voldoende maandinkomen om ook te voldoen aan de eis van minimaal 65.000 baht per maand. Wil hiertoe overstappen en tracht om die reden een visum ondersteuningsbrief te verkrijgen bij de Nederlandse ambassade.

De website “Wereldwijd.nl” van de Rijksoverheid geeft aan dat dit mogelijk zou moeten zijn maar het “aanvraagformulier” waarmee dit moet gebeuren is niet meer oproepbaar Bij het overzicht van de soorten van consulaire verklaringen die door de ambassade kunnen worden verstrekt wordt ook de visum “ondersteuningsbrief” niet meer genoemd. Wel in het tarieven overzicht(april 2022) komt deze nog voor.

Wie heeft ervaring en hoe verder te handelen?


RonnyLatYa

Ik zou dan alvast ook de Nederlandse Ambassade eens contacteren. Misschien zijn ze niet op de hoogte van dit probleem. Vraag of ze je alvast in afwachting een aanvraagformulier kunnen toesturen. Maar misschien is het ergens te vinden en kunnen je landgenoten je zeggen waar je het nu kan downloaden.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

6 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 105/22: Visumondersteuningsbrief – Aanvraagformulier”

 1. Je typt in Google: visumondersteuningsbrief Thailand en dan gaat er een wereld voor je open: https://www.nederlandwereldwijd.nl/verklaring/visum-ondersteuningsbrief-thailand

 2. RonnyLatYa zegt op

  Zie dat je het hier inderdaad kan downloaden
  https://www.netherlandsworldwide.nl/documents/publications/2022/03/21/aanvraagformulier-visumondersteuningsbrief

  Fout is dat je niet in de tekst mag op “het ingevulde aanvraagformulier” mag klikken want dan kom je ergens anders terecht, maar helemaal naar onder moet scrollen en daar klikken op “aanvraagformulier ondersteuningsbrief”
  Kan inderdaad verwarrend zijn

  https://www.nederlandwereldwijd.nl/verklaring/visum-ondersteuningsbrief-thailand

  • Ton zegt op

   Dank voor alle reacties. Inmiddels het formulier kunnen uitprinten.

 3. Eli zegt op

  Ik heb een kopie op mijn iPad staan.
  Als de vraagsteller mij een mailtje stuurt kan ik hem een exemplaar toezenden.
  Moet ie het nog wel uitprinten.
  eliwitt@pm.me

  • Eli zegt op

   Ik zie dat intussen de oplossing al gegeven is…….

 4. Cornelis zegt op

  Een opmerking vanaf de zijlijn: de Ambassade is snel in de afwikkeling.
  Ik verzond de voorbije week vanuit Chiang Rai op maandag het aanvraagformulier naar Bangkok met de bijbehorende documentatie, en op donderdagmorgen arriveerde de ondersteuningsbrief al.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website