Vraagsteller: Eddy

Mijn Thaise vrouw vertelde mij gisteren met volle overtuiging dat er vanaf juli veel gaat veranderen voor o.a de long-stayers, getrouwden met een Thai, en mensen met een retirement visum. Zoals o.a geen 800.000 Baht meer op een Thaise bankrekening, geen 90 dagen melding, voorwaarden zijn wel dat je langer dan 10 jaar ononderbroken in Thailand woont.

Zelf heb hieromtrent noch geen enkel bericht gehoord of gezien, ook niet hier op Thailandblog, of heb hier wat gemist?


Reactie RonnyLatYa

Neen denk niet dat je iets gemist hebt. Onlangs heeft de regering wel een voorstel goedgekeurd voor een visum gericht naar o.a. de meer vermogende gepensioneerde.

Dat is nu terug naar de verschillende diensten om in detail te worden uitgewerkt.

Niet definitief maar het zal in deze lijn liggen voor de gepensioneerde.

“The option would be open for anyone over 50 with that same $40,000 yearly income (or $80,000 in 2 years) and $100,000 of health insurance. They will have to prove a long-term pension and invest $250,000 in government bonds or real estate.”’

TAT proposes eased restrictions and 10 year visa to key groups | Thaiger (thethaiger.com)

Het heeft geen zin daar nu over te speculeren wat het juist zal inhouden en wanneer het in voege komt zolang de details niet gekend zijn. Als die details gekend zijn en het visum is beschikbaar zal dit wel op de verschillende media verschijnen en ook hier.

De zaken die je vrouw daar allemaal aanhaalt… Het zou leuk zijn dat men dat zou invoeren maar ik denk dat dit eerder in de categorie “wishful thinking” thuishoort. Heb daar ook nog nooit wat van gehoord.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 4 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website