Thailand Visa vraag Nr 076/22: Welk visum?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
12 maart 2022

Vraagsteller: Luc

In januari heb ik tickets voor mijn 2 kids en vrouw geboekt via Finnair: 26 juni Brussel – Bangkok en 16 oktober terug. In het organiseren van de trip stootte ik toch op enkele vragen. Ik had al eens naar de Thaise ambassade gemaild, maar denk dat ik best fysiek eens langsga om het visum te regelen.

De trip zal in zijn totaliteit 113 dagen duren. Welk visum kan ik hier best voor aanvragen, wanneer kan ik de aanvraag best doen en wat is de kostprijs hiervan?


Reactie RonnyLatYa

Ik denk dat je best een Tourist visum Single entry neemt in combinatie met een Visa Exemption als aanvulling om de periode van 113 dagen te overbruggen. Met dat visum zal je 60 dagen bekomen bij binnenkomst en kan je eenmalig verlengen met 30 dagen. In totaal 90 dagen en daarmee overbrug je natuurlijk geen 113 dagen. Je zal Thailand moeten verlaten. Door een nieuwe binnenkomst op Visa Exemption zal je dan 30 dagen verblijf kunnen bekomen die je eventueel ook eenmalig nog met 30 dagen kan verlengen.

Het is aan u om uit te rekenen wanneer je Thailand nu gaat verlaten, maar de langste periode zonder onderbreking in Thailand zal 90 dagen zijn. Je zou bijvoorbeeld ook Thailand kunnen verlaten na 60 dagen, en terug binnen komen op Visa Exemption en die 30 dagen dan verlengen met 30 dagen. Is dan ongeveer in het midden van jullie perioden.

Hou er rekening mee dat de grenzen over land nog steeds gesloten zijn voor o.a. Europese toeristen en als dat dan nog zo is dan wordt het vliegen om Thailand te verlaten. En natuurlijk ook rekening houden met wat de eventuele eisen van visum of Coronamaatregelen zijn van het land waar je naartoe wil vliegen

Hou er ook rekening mee dat als je Thailand verlaat je dan ook weer aan de dan geldende Corona eisen zal moeten voldoen zoals o.a. een Thailand Pass om Thailand terug binnen te komen. Maar misschien heb je geluk en zijn de grenzen over land dan weer open en zijn er geen Coronavoorwaarden meer om Thailand binnen te komen.

Een visum moet je online aanvragen en niet in de ambassade. Het visum dat je nodig hebt en de voorwaarden vind je hier.

Tourist visa – Royal Thai Embassy Brussels

“Single Entry Tourist Visa, valid for a 3 months period, for a stay up to 60 days per entry ( with the possibility to extend for another 30 days at on of the Immigration offices in Thailand)”

Kost 40 Euro per visum

Revised Fees for Consular Services effective on 1 July 2019 – Royal Thai Embassy Brussels

Ik ga er vanuit dat je Belg bent omdat je zegt van Brussel te vliegen maar indien niet staat hier wat men in Den Haag eist. En Tourist visum kost daar maar 35 Euro….

E-Visa Categories, Fee and Required Documents – สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงเฮก (thaiembassy.org)

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 3.67/5. From 3 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website