Vraagsteller: John

Thailand Visa vraag Nr 075/23: Verhuizen en bewijs van woonst bij jaarverlenging

Omdat ik dat wel erg ver vindt gaan, maar omdat zij alles op haar naam heeft staan en ik voor de visa haar verklaring nodig heb, zou ik graag willen weten wat ik moet doen als ik ergens een huis huur.
Mijn inkomen is ruim voldoende dus hoef ik ook geen 800.000 Baht op de bank hebben staan.

Graag zou ik advies willen krijgen over waaraan ik moet voldoen om gewoon in Thailand te blijven wonen.


Reactie RonnyLatYa

De bijdrage van je vriendin bij een jaarverlenging beperkt zich enkel tot het verklaren dat je op haar adres verblijft. Niets meer.

Bij je volgende jaarverlenging blijven alle eisen dezelfde, enkel dient je dan een op andere manier te bewijzen waar je verblijft.

Een huurcontract volstaat dan meestal wel als bewijs.

In sommige immigratiekantoren eisen ze echter ook van de verhuurder een bewijs dat hij/zij recht heeft dat te verhuren.  Men zal dan een bewijs moeten leveren dat men eigenaar is, of dat hij/zij de volmacht heeft om dat in naam van iemand anders te verhuren.  Een kopie van de ID van die verhuurder zal dan ook gevraagd worden.

Maar dat is afhankelijk van je immigratiekantoor en best is even langs te gaan om te informeren of een huurcontract volstaat, of in het andere geval wat ze precies van je verhuurder willen zien.

Denk er aan dat wanneer je verhuist, wanneer dat ook is, je het nieuwe adres moet doorgeven bij immigratie.

Blijf je in de omgeving wonen dan is dat waarschijnlijk nog hetzelfde immigratiekantoor, maar afhankelijk waar je gaat wonen kan dat ook een ander immigratiekantoor zijn.

Je verhuurder dient ook een TM30 –  Notification form for house-master, owner or the possessor of the residence where alien has stayed op te maken en normaal volstaat dat nu ook als adreswijziging.  

Let op dat die TM30 zeker wordt gemaakt want belangrijk. Een kopie daarvan zal je ook moeten leveren bij je volgende jaarverlengingen.

Ter info

Normaal gebeurde een adreswijziging met een TM28 – Application for aliens to notify their change of adress .

Sinds 2020 hoeft dat normaal niet meer en volstaat een TM30.

Ik geef het maar mee ter info.  Soms duurt het een tijdje voor het overal doordringt.

https://thethaiger.com/hot-news/expats/thai-immigration-scraps-tm28-reporting-requirements

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website