Thailand Visa vraag Nr 054/22: Thai Marriage

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
25 februari 2022

Vraagsteller: Dick

Ik ben een man van 69 en sinds 2008 wettelijk getrouwd op huwelijkse voorwaarden met een Thaise vrouw. Mijn vrouw woont samen met mij in Nederland en is ook in Nederland werkzaam. Hoewel wij eigenlijk dan mijn pensionering al naar Thailand wilden verhuizen is dit er toe nu toe wegens de coronapandemie nog niet van gekomen. Mijn vrouw heeft een eigen huis in de Isaan.

Op dit moment heb ik mij huis te koop gezet en wij verwachten, dat alles 1 september 2022 alles financieel is afgerond, zodat wij definitief naar Thailand kunnen. Om voorbereidingen te treffen gaan wij eerst in april voor 30 dagen naar Thailand. Gelet op mijn financiële situatie is mij gebleken, dat een z.g. Thai Marriage Visum het beste voor mij zou zijn. Via uw blog en ook via internet heb ik hierover informatie gezocht en gevonden, maar heel veel bleek tegenstrijdig. Via de Thaise Ambassade in Den Haag kreeg ik te horen, dat ik sinds november moest aanvragen via een e-visum, maar in hun lijst komt geen Thai Marriage visum voor. Alleen familiebezoek.

Ik had begrepen, dat ik eerst een internationaal uittreksel van mijn geboorte akte en de trouwakte moest hebben en deze moest laten legaliseren bij BUZA in en de Thaise ambassade in Den Haag en dan bv op een toeristenvisum naar Bangkok en de trouwakte laten vertalen en legaliseren bij het Ministerie van BUZA in Bangkok en dan naar de Immigratiedienst in Khon Kaen en daar alles laten onderzoeken en vervolgens laten inschrijven bij de gemeente waar mijn vrouw haar huis heeft en waar wij de rest van ons leven willen wonen.

Maar door de reactie van de Thaise ambassade in de Haag snap ik het niet meer. Zij zeggen, dat de regels sinds 21 november 2021 veranderd zijn. Dus vraag ik via u of er wellicht toch iemand is, die dit al meegemaakt heeft of dat er iemand is die mij wellicht de exacte stappen kan geven, die ik moet bewandelen? Ik zie door de bomen het bos niet meer.

Alvast bedankt voor de reacties.


Reactie RonnyLatYa

1. Als je voor 30 dagen gaat in april is Visa Exemption voldoende. Hoef je geen visum voor aan te vragen.

2. Ga je later voor langer dan 30 dagen kan je een Non-immigrant O Thai Marriage aanvragen. Dat kan enkel nog online.

Applying for e-Visas with the Royal Thai Embassy, The Hague – สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงเฮก

Voor het aanvragen van het visum volstaat je huwelijksbewijs van Nederland. Je moet bewijzen dat je met een Thai getrouwd bent, niet dat je getrouwd bent in Thailand. Wat je nodig hebt om je visum aan te vragen kan je hier vinden:

Visiting or staying with family residing in Thailand (more than 60 days)

E-Visa Categories, Fee and Required Documents – สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงเฮก (thaiembassy.org)

3. Om later een jaarverlenging als Thai Marriage te bekomen zal je wel moeten bewijzen dat je huwelijk is geregistreerd in een Thais gemeentehuis. Daarvoor zal je inderdaad een bewijs van je huwelijk en geboorte moeten hebben en die dien je in Nederland te laten legaliseren en door te Thaise ambassade . Vervolgens in Thailand door BZ. Daarmee kan je naar het gemeentehuis om je huwelijk te laten registreren. Nadien kan je dan een jaarverlenging gaan aanvragen als Thai Marriage

4. Maar vermist je je toch eerst voor 30 dagen gaat kan je al die informatie ook bekomen in je Thais immigratiekantoor en Thais gemeentehuis en dan weet je precies wat men daar zal vragen, want elk heeft zo ook zijn eigen lokale eisen. Kan je dat allemaal klaar maken tegen je volgende reis.

5. Vergeet ook niet dat je los van je visum ook moet rekening houden met de dan gelden coronamaatregelen om Thailand binnen te mogen o.a. Thai Pass . Staat los van visum of Visa Exemption.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website