Vraagsteller: Gerrit

Bij TB Immigr. info brief 014/21 lees ik bij 9. Kor Ror 2 – Huwelijksregistratie. Je moet enkele dagen voordien eerst een nieuw bewijs van huwelijksregistratie halen bij de gemeente. Opgelet, dit bewijs is slechts 30 dagen geldig. Kost 20 Baht.

Betekent dit dat mijn originele afgestempelde kopie van de akte niet meer geldig is en dat ik een nieuwe moet aanvragen en wat is dan de reden dat men een nieuwe kopie van de akte wil zien


Reactie RonnyLatYa

Je originele is nog steeds geldig. Dit is enkel een nieuw uittreksel en identiek aan het origineel wat teksten en namen betreft, zoals o.a. huwelijksvoorwaarden, namen van getuigen, etc. Op dit uittreksel zal je evenwel geen handtekeningen terugvinden van personen die op het origineel getekend hebben, enkel hun naam is vermeld.

De enige handtekening die je zal terugvinden is deze die voor het uitgeven van het uittreksel verantwoordelijk is. Ook zal de datum van afleveren van dit attest een actuele datum vermelden. Vanaf die datum is dat uittreksel nog 30 dagen geldig.

De reden dat immigratie (in dit geval) zulk een recent uittreksel eist is dat je origineel wel bewijst dat je ooit in het huwelijk bent getreden, maar het bewijst niet dat je momenteel ook nog getrouwd bent. Dit uittreksel bewijst dat je volgens de Thaise wet nog steeds officieel getrouwd bent.

Geen paniek, je bent nog steeds getrouwd met dezelfde vrouw, onder dezelfde voorwaarden en op dezelfde datum. 😉

– Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website