Vraagsteller: Peter

Ik vlieg al jarenlang naar Thailand met een ticket voor 60 dagen. Ik kom Thailand binnen met de 30 dagen Visa Exemption en verleng het in Thailand met 30 dagen. Nooit een probleem geweest tijdens het inchecken met EVA Air en nooit een probleem bij het immigratiekantoor.

De laatste keer echter, oktober 2023, moest ik bij het inchecken een formulier ondertekenen dat EVa Air niet verantwoordelijk was. Dit was de eerste keer en heb ik niet eerder meegemaakt. De regels worden telkens aangescherpt, zei de dame die het inchecken verzorgde. Over een paar maanden ga ik weer en het liefst verleng ik mijn 30 dagen in Thailand zelf. Ik vind het makkelijker dan online een E-visa aanvragen. Wat anderen er ook van vinden het blijft een gedoe.

Op de Nederlandse site van EVA staat dat je geweigerd wordt op de vlucht als je geen visum hebt en langer dan 30 dagen wil blijven. Ik heb dat echter nog niet meegemaakt, maar twijfel nu toch.

Iedereen zal nu zeggen gewoon visum aanvragen voor 60 dagen en je hebt geen gezeur. Dat is natuurlijk zo. Maar ik vind verlengen bij de lokale immigratie nog steeds veel makkelijker met echt minder gedoe. Ik denk dat ik niet de enige ben die dit doet.

Iemand recente ervaring hiermee met?

Alvast bedankt voor het meedenken en de reacties.


Reactie RonnyLatYa

Reacties zoals “mij is het nog nooit gevraagd” op waarschuwingen lees ik wel meer, tot het op een dag dan wel gevraagd wordt.  Het is iets wat zo goed als alle vliegtuigmaatschappijen toepassen. Niet direct iets waar immigratie een probleem van zal maken. Maar de meeste maatschappijen zullen ook wel tevreden zijn met een verklaring, maar dat hangt van de maatschappij af. Denk als ze daar de vorige keer mee tevreden waren, ze dat nu ook wel zullen zijn. Maar als er recent nog andere vertrokken zijn voor langer dan 30 dagen op Visa exemption met EVA Air mogen dat altijd laten weten.

****

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Visa vraag”. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

25 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 047/24: Vertrekken op Visa Exemption voor langer dan 30 dagen met EVA Air en regels van de luchtvaartmaatschappij”

 1. Arjen zegt op

  Ik heb dit al vaker ondervonden bij EVA. Is verder geen enkel probleem. Het formulier ondertekenen en je mag mee. Bij KLM valt er niets te ondertekenen, maar mag je gewoon niet mee.

  (Ik vlieg overigens tegenwoordig altijd met KLM)

  Arjen

  • Edward zegt op

   Bij emerates werd mij gevraagd
   Of ik een visum en een huisadres had
   In thailand

   • Cornelis zegt op

    Weet je ook of het niet hebben van een visum/huisadres dan tot weigering leidt?

    • RonnyLatYa zegt op

     Kan moeilijk geloven dat men ook een huisadres in Thailand vraagt…..

  • PEER zegt op

   Ja Arjen,
   Met EVA heb ik ook de beste ervaring. Nog nóóit geweigerd en zelfs zonder dat formulier te ondertekenen kon ik gewoon boarden. Ik vertel dat ik verder trek vanuit Thailand.
   Nog sterker: in september op toeristenstempel Thailand binnengekomen. Gepland voor 3 mnd. Maar omdat m’n kleinzonen me in Th kwamen opzoeken ben ik meteen na aankomst in Bangkok naar het kantoor van EVA aan de Sukumvith-road gegaan om m’n returnticket 3 mnd later te laten omzetten.
   Problemen?
   Geen enkele, slechts $ 75,= kosten.
   Fantastische service van EVA air, met bovendien de vriendelijkste toenadering die ik ervaar.
   Wel dus: 2 keer verlenging en 2 x Thailand uit om ook ergens anders vakantie te vieren.

  • fred zegt op

   Verleden week is hier nog iemand toegekomen met een one way ticket en zonder visum. Vloog met Etihad.

   • RonnyLatYa zegt op

    Ik weet anders zeker dat bij het inchecken in Brussel er bij Etihad achter zulk een ticket wordt of werd gevraagd.
    Was er zelf getuigen van toen ik in oktober mijn vrouw naar de luchthaven bracht in Brussel. Ze vloog terug met Etihad. Toen ze haar Belgisch paspoort toonde voor de check-in vroeg de persoon achter de balie waar haar ticket was, omdat hij geen visum zag. Ze toonde toen haar Thaise paspoort en dan was het natuurlijk goed. Om maar te zeggen dat het toen zeker gevraagd werd.

    • fred zegt op

     Ja maar hier had de man wel een retirement extension maar niet de re-entry. Misschien dat het aan de balie daardoor verkeerd werd ingeschat …..Toen hij in Thailand toekwam heet hij dus gewoon 1 maand gekregen. En is niet van horen vertellen want heb het met eigen ogen kunnen vaststellen. Iedereen was de mening toegedaan hij geluk had gehad.

     • RonnyLatYa zegt op

      Dan hebben ze zijn re-entry bij de check-in niet opgemerkt. Dat kan gebeuren en heeft hij inderdaad geluk gehad.

      Vermoed zelfs dat er bij de check-in wel meer zijn die een verlenging wel herkennen, maar het al dan niet hebben van een re-entry over het hoofd zien. Dat zijn gewoon medewerkers van de luchthaven aan de check-in die algemene regels krijgen van de airline. Hebben ze daar gedaan gaan ze ergens anders zitten om in te checken. Er loopt enkel een supervisor rond van de airline en die beslist uiteindelijk bij problemen

      Je kan nu aan de hand van je voorbeeld ook moeilijk tegen reizigers gaan zeggen dat Etihad dat dan niet vraagt, omdat er ooit iemand was die het gelukt is met een enkeltje en zonder visum.

      Bij alles kan je wel ergens een voorbeeld aanhalen van “ik heb ooit eens iemand geweten die…” en dat tegen een bepaalde regels ingaat.

      • RonnyLatYa zegt op

       Ik bedoel natuurlijk dat ze dan niet opgemerkt hadden dat hij geen re-entry had. Foutje van mij.

 2. Johan Soyer zegt op

  Ik ken dat probleem ook maar dan met KLM.
  Geen visa niet instappen. Ik heb het opgelost door de retourvlucht op 30 dagen te zetten.
  Bij Immigratie 30 dagen verlengen en de retour ticket verlengen.
  Is ook gedoe maar je hebt nooit problemen dat je geweigerd wordt.
  en de dames bij de immigratiedienst zijn altijd zeer vriendelijk en behulpzaam.
  Deze week moet ik weer naar de immigratie om mijn verblijf met 30 dagen te verlengen en dan retourvlucht van 29-02 te verzetten naar 29-03 kosten 20 euro administratie bij KLM.
  Veel plezier in Thailand.

  • Cornelis zegt op

   Dat ‘verlengen’ – lees: wijzigen – van je ticket kan nog wel eens duur uitvallen omdat los van de wijzigingskosten een eventueel tariefverschil in rekening wordt gebracht.

   • PEER zegt op

    Hoeft niet Cees,
    Zie mijn bericht boven, verzet van 15 dec ‘23 naar 28 mrt ‘24
    Kosten $ 75,=
    het is wel EVA air!! Geen KLM

    • Cornelis zegt op

     Nee, hoeft niet, natuurlijk, Peer. Ik heb ook een EVA ticket waarbij de wijzigingskosten 70 euro berdragen, Maar daar staat wel nadrukkelijk bij dat eventuele tariefsverschillen in rekening worden gebracht. Wijzig je, zoals in jouw geval, van hoogseizoen naar laagseizoen dan zal de nieuwe vlucht natuurlijk niet duurder zijn, maar als de situatie andersom is krijg je wel degelijk met aanvullende kosten te maken. Ik heb dat in het verleden ook zo ervaren.

   • khun moo zegt op

    het verzetten van mijn ticket , waar ik 1400 euro voor betaald had, kostte me 723 euro per ticket.
    Dit ondanks dat ik een flex ticket had en de retourdatum voor mij flexibel was over een tijdspanne van 3 maanden.
    Het was goedkoper om een nieuw ticket te kopen.
    Blijkbaar telt de bookings klasse een belangrijke rol

    • Cornelis zegt op

     Inderdaad, dat bedoel ik nou met m’n bovenstaande opmerkingen Een vriend van me kwam vorig jaar in eenzelfde situatie, waarbij het goedkoper bleek om bij een andere maatschappij een enkeltje te kopen dan zijn bestaande ticket te wijzigen…….

 3. Edward zegt op

  Bij emerates werd mij gevraagd
  Of ik een visum en een huisadres had
  In thailand

 4. Siam zegt op

  Je Kan ook een goedkoop airaisa ticket (of andere budget vlieger) boeken binnen 30 naar buiten thailand, en die uiteraard niet gebruiken of een vliegticket huren op een site.

 5. Peter Dekkers zegt op

  Ieder bedankt voor de reacties zover.
  Ook meteen duidelijk waarom zoals ik veel mensen de voorkeur geven aan Eva.Ook ik heb paar keer ticket gewijzigd bij Eva aan de Sukhumvit Road en dat ging vlot en professioneel.

 6. Serge zegt op

  In Brussel met Qatar Airways werd er in het verleden om uitleg gevraagd bij een heen- en terugvlucht Bangkok voor meer dan 30 dagen en met Visa-exemption ..; maar ik had de ene keer een ticket om naar Cambodia te vliegen en de andere keren naar Viëtnam…
  Anders kon ik niet ‘boarden’…

  Groeten,
  Serge

 7. khun moo zegt op

  gisteren telefonisch contact gehad met EVA op schiphol.
  tel 020 4466279
  Alleen geopend op de dagen dat er een EVA vlucht is en na 14 uur.
  Er werd mij verteld een bewijs nodig te hebben dat ik Thailand binnen 30 dagen verlaat.
  Ik heb een METV wat 1 jaar geldig is
  bewijs mag vliegticket, bus , trein of boot ticket zijn.

  • RonnyLatYa zegt op

   Een METV (Multiple Entry Tourist Visum) heeft een geldigheidsperiode van 6 maand, niet zoals je zegt een jaar.

   En vermits dat geen Visa Exemption is, heb je ook geen bewijs nodig dat je Thailand binnen da 30 dagen verlaat

  • Cornelis zegt op

   Met een METV hoef je Thailand toch niet binnen 30 dagen te verlaten?

   • khun moo zegt op

    Cornelis, was even een vergissing van mij.

    Met een Multiple Entry Visa kun je maximaal drie keer 60 dagen aaneengesloten in Thailand verblijven. Na iedere ‘entry’ van 60 dagen dien je het land te verlaten. Je kunt Thailand vervolgens weer binnenreizen om een nieuwe entry van 60 dagen te activeren.

 8. Jan zegt op

  Je zegt dat een e-visum aanvragen zo’n gedoe is. Ik zie anders in de reacties ook een hoop gedoe. Een e-visum aanvragen is echt maar een kwartier weken geen gedoe en nog goedkoper ook. Maar goed ieder het zijne.
  Groet Jan


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website