Vraagsteller: Michel

Het Non-Immigrant O-A visum is nu reeds bijna 4 maanden gekoppeld aan een Thaise ziekteverzekering. Zonder deze verzekering geen jaarverlenging. En toch zie ik weinig paniekreacties van mensen, in dit geval van een retirement visum, vrijwel alleen oudere mensen, soms tot achter in de tachtig. Dikwijls mensen die in Europa geen enkele verblijfsmogelijkheid meer hebben.

Blijkbaar hebben velen een “oplossing” gevonden. Volgens mij kan echter buiten het ingewikkelde overschakelen naar een Non Immigrant O, dat alleen een passage via een agentschap zijn dat de zaak wel “voor mekaar krijgt”. Is dit geen gevaarlijke ontwikkeling: afhankelijk zijn van, laat ons het woord maar noemen, corruptie?

Een totaal andere vraag: wat is een “Elite” visum en wat zijn de voorwaarden?


Reactie RonnyLatYa

Waarom zou het omschakelen van een Non-immigrant O-A naar een Non-immigrant O sowieso wat te maken hebben met corruptie?

Je verlaat Thailand. Je schaft je een nieuw Non-immigrant O visum aan in een ambassade/consulaat en komt Thailand terug binnen.

Die 90 dagen verblijf die je bekomt laat je nadien verlengen met een jaar, net zoals voordien.

Indien je niet eerst een visum gaat halen kom je binnen op een Visa Exemption. Zorg dat je minstens nog 2 of soms 3 weken verblijf resten en ga een omzetting naar een Non-immigrant O vragen bij immigratie. De eisen zijn ongeveer dezelfde als voor een jaar verlenging. Bij toekenning bekom je eerst 90 dagen verblijf, net alsof je met een Non-immigrant O zou zijn binnengekomen zijn. Die 90 dagen kan je dan op de gekende manier verlengen.

Wat heeft dat dan allemaal te maken met corruptie?

Maar inderdaad, mensen die nooit zelf wat voor elkaar krijgen gaan naar agentschappen om hun zaakjes te regelen. Meestal heeft men overal een mening over maar gewoon iets regelen met de overheid lukt niet, daar hebben ze dan een agentschap voor nodig. Die agentschappen vragen dan net hetzelfde als immigratie. Je moet dus net hetzelfde leveren, alleen gaan die agentschappen in jouw plaats met net dezelfde papieren naar immigratie. Ze vragen daar dan meestal een overdreven vergoeding voor. Natuurlijk zien die agentschappen zulke mensen graag komen. En hoe meer hoe liever. Snel verdient, maar heeft op zich niks met corruptie te maken.

Anders wordt het natuurlijk als je ook de financiële eisen door die agentschappen laat regelen. Daar gebeuren dan wel dingen die het daglicht beter niet zien (alhoewel iedereen het ziet en weet).

Dat heeft dan wel met corruptie te maken, want je gaat bewust die wetgeving omzeilen omdat je niet kan voldoen aan bepaalde eisen en je geeft die agentschappen dan de opdracht iets te regelen. Daar moet natuurlijk financieel iets tegen overstaan waar zowel dat agentschap als immigratie beter van worden en daar zal je dan ook fors voor betalen. Maar dat gaat uiteindelijk altijd goed tot het slecht gaat. Ieder doet daar maar mee wat hij wil wat mij betreft, maar daarover moet je dan nadien dan ook niet komen janken natuurlijk.

Wat betreft “elite” visa. Eenvoudig googelen en je kan er alles over lezen.

www.thai-elite.com/

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website