Vraagsteller: Adrie

Visum omzetten naar getrouwd visum. Ik heb een O-A visum, daar ben je verplicht een verzekering af te sluiten 40.000/400.000 baht en vb. 800.000 op de bank hebben staan. Als ik nu bij mijn volgende visumverlenging mijn visum omzet in getrouwd visum, ben ik dan nog verplicht die zelfde verzekering te nemen 40.000/400.000 baht? Dan hoef ik maar 400.000 op de bank hebben staan.

De voorwaarden van banksaldo zijn is mij bekend.


Reactie RonnyLatYa

Je hoeft niet van visum te veranderen.

Bij de volgende verlenging van je verblijfsperiode vraag je de verlenging aan op basis van Thai Marriage ipv Retirement. Normaal moet dit zonder problemen kunnen.

Voor een verlenging op basis van Thai Marriage wordt normaal geen ziekteverzekering gevraagd en volstaat het bankbedrag van 400 000 Baht dat dan 2 maand voor de aanvraag op de bankrekening moet staan.

Ga best eens langs bij je lokaal immigratiekantoor. Die hebben altijd wel een lijst liggen met wat lokaal gevraagd wordt aan bewijzen.

Misschien is dit ook wel goed om lezen. Lezer Charly heeft enkele maanden terug zijn wedervaren eens opgeschreven. Hij was ook in het bezit van een O-A visum dat hij dan verlengd heeft op basis van Thai Marriage.

Zie onderstaande links:

Vervanging retirement door marriage – deel 1 | Thailandblog

Vervanging retirement door marriage – deel 2 | Thailandblog

– Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website