Thailand Visa vraag Nr 037/21: 4 maanden Thailand, welk visum?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
15 februari 2021

Vraagsteller: Gert

Ik speel ook met de gedachte om als ik stop met werken, langer naar Thailand te gaan, bijvoorbeeld 4 maanden in de winterperiode en de overige 8 maanden in Nederland. Ik heb ergens gelezen dat je dan als geregistreerd inwoner van Nederland blijft staan, wat allerlei voordelen heeft.

Wel is het zo dat ik dan voor die 8 maanden in Nederland onderdak zou moeten zoeken, ik heb nu een huurwoning maar of ik die woning 4 maanden leeg kan laten staan is de vraag. Of ik zeg de huurwoning op en zoek een caravanplaats op een camping.

Nu heb ik de vraag welk visum ik dan nodig zou hebben als ik voor 4 maanden aaneengesloten in Thailand zou willen verblijven en wat ik hiervoor moet doen c.q. aantonen (inkomen etc.)?


Reactie RonnyLatYa

Het eenvoudigste lijkt me een Non-immigrant O visum. Bekom je bij binnenkomst 90 dagen verblijf mee die je dan kan verlengen met een jaar. Die verlenging kan je dan jaarlijks herhalen. Voor zover je aan de eisen kan voldoen natuurlijk.

Op die manier kom en ga je naar Thailand wanneer je wil en blijf je ook zo lang je wil en hoef je niet steeds een visum te halen of (wanneer toegelaten) “borderruns” te maken.

Enkel rekening houden dat voor je Thailand verlaat een “re-entry” haalt zodat je verblijfsperiode behouden blijft.

Zie ook Thailand Visa vraag Nr 028/21: Non-immigrant O – Verlenging verblijfsperiode | Thailandblog

– Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website