Vraagsteller: Sjaak

Verlenging non o visa. Ik ga binnenkort voor vast naar Thailand. Heb de nodige papieren en verzekering. Ik vraag me af of ik na 3 maanden weer een Non o kan aanvragen, dus verlengen met 3 maanden? Moet ik dan weer een verzekering hebben en dan nu ook de 800.000 baht op mijn rekening?

Ik lees hier zoveel verschillende meningen dat ik door de bomen het bos niet zie.


Reactie RonnyLatYa

Het visum kan je niet verlengen. Je kan enkel de verblijfsperiode bekomen met dat visum verlengen. Met een Non-immigrant O bekom je 90 dagen verblijf bij binnenkomst. Deze verblijfsperiode van 90 dagen kan je enkel verlengen met een jaar bij immigratie. Momenteel wordt voor het verlengen van een verblijfsperiode, bekomen met een Non-immigrant O, geen verzekering gevraagd. Je kan de aanvraag van een jaarverlenging standaard starten 30 dagen voor het einde van je verblijfsperiode. Wanneer je gaat maakt op zich niet uit want de verlenging sluit altijd aan op die 90 dagen.

De volgende bewijzen en formulieren dien je voor te leggen. Het is een lijst van de meest gevraagde. Deze lijst is niet beperkend en afhankelijk van de lokale regels in je immigratiekantoor hoef je ze ook niet allemaal voor te leggen. Maar zo heb je een idee wat kan gevraagd worden. Meestal heeft elk immigratiekantoor wel een lijst liggen met wat die lokale regels zijn. Loop eens even langs voor je de aanvraag gaat indienen en dan heb je meteen alle info daarover.

– Minsten 50 jaar oud zijn.

– 1900 Baht (voor de verlenging)

– Formulier TM7 – Extension of temporary stay in the Kingdom – Ingevuld en ondertekend. 1486547929418.pdf (immigration.go.th)

– Paspoort

– Pasfoto

– Kopie paspoort bladzijde persoonsgegevens

– Kopie paspoort visa pagina

– Kopie paspoort laatste “extension” pagina (indien van toepassing)

– Kopie paspoort laatste “Arrival” stempel

– Kopie TM6

– Kopie eigen Tabien Baan (indien zelf eigenaar)

– Kopie huurcontract (indien huurder)

– Kopie ID kaart van de persoon die je onderdak verleend en ondertekend door die persoon. (indien huurder)

– Kopie Tabien Baan verhuurder en ondertekend door die persoon (indien huurder)

– Kopie TM30

– Kopie 90 dagenmelding (indien van toepassing)

– Tekening van de weg naar je verblijfplaats (ten opzichte van een gekende plaats. Hoeft dus niet vanuit immigratie, maar van een gekende lokale plaats zoals een hoofdweg, ziekenhuis, gemeentehuis, brug, tempel, etc…)

– Alle kopieën moeten ondertekend worden

– Financiële bewijzen.

Dat kan op vier manieren. (Eén van de manieren is voldoende).

a. De inkomstenmethode.

Hiervoor moet u een maandelijks inkomen van minstens 65 000 Baht bewijzen. Dit kan d.m.v. een “Visumondersteuningsbrief” van de Nederlandse Ambassade, of een andere gelijkwaardige “proof of income” zoals ze o.a. opgemaakt wordt door de Oostenrijkse Consul in Pattaya.

b. De bankmethode

Hiervoor moet u een bankbedrag van minstens 800 000 Baht op een Thaise bankrekening bewijzen. Dit moet bewezen worden door een bankbrief van uw bank en een update van uw bankboekje. Afhankelijk van uw immigratiekantoor mag de bankbrief soms enkele dagen oud zijn. De update van het bankboekje moet steeds van de dag zelf zijn. Dit bankbedrag moet volgens de nieuwe regels (2019) minstens 2 maand voor de aanvraag op de bankrekening staan en moet er 3 maand na de toekenning nog steeds op staan. Na deze 3 maand mag je zakken tot 400 000 Baht voor de resterende maanden.

c. De combinatiemethode.

Hiermee gebruikt u een inkomen en bankbedrag dat samen een bedrag van minstens 800 000 Baht op jaarbasis moet zijn. Het inkomen moet bewezen worden met een “proof of income” Afhankelijk van het totaalbedrag van het inkomen, moet het resterende bedrag aangevuld worden tot minstens 800 000 Baht met een bankbedrag op een Thaise bankrekening. (of omgekeerd dat je het bankbedrag aanvult met een inkomen)

d. De stortingsmethode.

Hiermee gaat u maandelijks een bedrag van minstens 65 000 Baht op een Thaise rekening storten. Dit bedrag moet van een buitenlandse rekening komen, maandelijks en rond hetzelfde tijdstip. U zal dit moeten bewijzen door een bankbrief van uw bank die dit bevestigt.

– Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 5 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website