Vraagsteller: RonnyLatYa

Ik wil graag samen met mijn Thaise partner afwisselend telkens een half jaar in Nederland en dan een half jaar in Thailand wonen. Welke mogelijkheden heb ik? Wat voor visum en zorgverzekeringen zijn nodig? Voor mijn vriendin wil ik in Nederland een MVV aanvragen.

Ik ben over de 50 jaar, kan ik dan een Thais retirement visum aanvragen, of moet ik dan het gehele jaar in Thailand zijn?


Reactie RonnyLatYa

1. Je kan met een jaarverlenging werken. Daarvoor zal je eerst een Non-immigrant status moeten hebben, want enkel daarmee kan je een jaarverlenging bekomen. Dat Non-immigrant status kan je bekomen door bij de ambassade een Non-immigrant O Single Entry aan te vragen op basis van Retirement. Een verzekering is nodig bij de aanvraag. Hier vind je de gegevens om dat aan te vragen:

E-Visa Categories, Fee and Required Documents – สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงเฮก (thaiembassy.org)

Bij binnenkomst zal je 90 dagen verblijf bekomen. Die 90 dagen kan je dan verlengen met een jaar. Een verzekering is dan niet meer nodig. De financiele eisen zijn minstens 800 000 Baht op een rekening in Thailand, of een inkomen van minstens 65 000 Baht, of een combinatie van inkomen en bankrekening dat op jaarbasis minstens 800 000 Baht dient te zijn. Jaarlijks kan je dan die jaarverlenging herhalen. Wel zorgen dat je een re-entry vraagt voor je Thailand verlaat en zorgen dat je in Thailand bent als je een nieuwe jaarverlenging gaat aanvragen.

Je kan ook Thailand eerst binnenkomen op een tourist status d.w.z. Visa exemption of Tourist visum en dat in Thailand laten omzetten naar Non-immigrant.

Wat je nodig hebt kan je hier lezen. Een verzekering is niet nodig.

https://bangkok.immigration.go.th/wp-content/uploads/2022C1_09.pdf

Eerst zal je dan 90 dagen bekomen die je dan weer kan verlengen met een jaar onder de voorwaarden zoals eerder al gezegd.

2. Je kan ook beslissen om geen jaarverlenging te vragen en enkel met verblijfsperioden te werken die je met een visum bekomt.

– Er is het Non-immigrant O-A Multiple entry. Verzekering is nodig.

https://hague.thaiembassy.org/th/page/76475-non-immigrant-visa-o-a-(long-stay)

Bekom je meteen een jaar bij binnenkomst. Elk jaar moet je dan dat visum opnieuw gaan aanvragen, of je kan een jaarverlenging aanvragen op het einde van je laatste verblijfsperiode.

Zelfde voorwaarden als onder 1. hierboven maar nu is een verzekering wel nodig bij de jaarverlenging.

– Er is het Non-immigrant O Multiple entry. Verzekering nodig.

Is een jaar geldig en bij elke binnenkomst bekom je 90 dagen. Je zal dan elke 90 dagen Thailand moeten verlaten om door een nieuwe binnenkomst opnieuw 90 dagen te bekomen. Elk jaar zul je dan wel een nieuw visum moeten aanvragen. Je zou een 90 dagen wel kunnen verlengen met een jaar zoals in 1. Een verzekering is dan niet nodig.

– Er is het Tourist visum. Single en Multiple entry. Geen verzekering nodig. Bij binnenkomst bekom je 60 dagen, die je eventueel eenmalig kan verlengen met 30 dagen. Dat wil dan zeggen dat je elke 60 of 90 dagen Thailand dient te verlaten om door een nieuwe binnenkomst een nieuwe verblijfsperiode van 60 dagen te bekomen.

– Er is het Visa Exemption. Geen verzekering nodig. Bij binnenkomst bekom je 30 dagen (tijdelijk 45 dagen). Kan je eenmalig verlengen met 30 dagen.

Alle soorten visums en hun eisen vind je hier en je moet nu maar zelf je keuze maken.

https://hague.thaiembassy.org/th/publicservice/e-visa-categories-fee-and-required-documents

3. Op je vraag “…of moet ik dan het gehele jaar in Thailand zijn?”

Op welke manier je Thailand ook binnenkomt, je maakt je verblijf zo kort als je zelf wil of zo lang als je verblijfsperiode toelaat.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website