Vraagsteller: Frans

Bedankt voor je professionele hulp in je eerder bericht. Thailand Visa vraag Nr 022/22: 90 dagen adresmelding

Ik heb zonder enig probleem bij immigratiedienst een 1 jaar stempel gekregen op basis van Retirement tot 7/2/2023. Kreeg de stempel meteen zonder “under consideration”. Volgens de planning vlieg ik begin mei terug naar Nederland voor 4-5 maanden. Voor mijn vertrek zal ik nog een 90 dagen melding doen en een single re-entry stamp aanvragen.

Vraag: zijn de 1 jaar stempel en re-entry genoeg voor het aanvragen van een Thailand Pass (los van de dan geldende Covid eisen) of moet ik nog een nieuw Non-O visa aanvragen?


Reactie RonnyLatYa

– Bij een jaarverlenging op basis van Retirement wordt de “Under consideration” meestal niet toegepast, maar er zijn immigratiekantoren die het ook voor “Retirement“ toepassen. Is gewoon een lokale beslissing.

– Je jaarverlenging bepaalt hoelang je nu in Thailand mag blijven en een “Re-entry “ dient om die jaarverlenging niet te verliezen wanneer je Thailand zou verlaten. Door die “Re-entry” zal je bij een volgende binnenkomst de einddatum van je jaarverlenging opnieuw bekomen. Je hoeft m.a.w. geen nieuw visum aan te vragen want je hebt een nog geldige verblijfsperiode, als je tenminste terug komt voor 7/2/23.

– Een Thailand Pass is een COVID maatregel. Het zegt enkel aan welke COVID eisen je momenteel moet voldoen en welke voorwaarden er zijn om naar Thailand af te reizen of er binnen te kunnen. Het zegt niets over hoelang je bij binnenkomst in Thailand mag verblijven. Enkel een visum, Visa Exemption of een reeds eerder bekomen verblijfsperiode (met -e-entry) zal dat bepalen en die staan dan ook los van de Thailand Pass.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website