Thailand Visa vraag Nr 028/22: Welk visum?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
19 januari 2022

Vraagsteller: Matheus

Het is zo dat ik de laatste twee of drie jaar naar Thailand ben gegaan op een Non Imm O-A visum verkregen via de Thaise ambassade Den Haag. Voorheen had ik een Non Imm O, multiple entry maar liever heb ik die ook niet meer vanwege de voorgeschreven borderruns

Ik ben al het papierwerk hiervoor, zoals de gezondheidsverklaring, inschrijving geboorteregister, GBA en verklaring omtrent het gedrag een beetje zat ook al omdat dat allemaal driedubbel gecheckt en gelegaliseerd moet worden.

En dan heb ik het nog niet over de verzekering die je moet afsluiten omdat de Nederlandse statement of insurance niet wordt geaccepteerd. Nu kan dat nog tegen een flinke premie. Ik word dit jaar 74 dus het wordt straks moeilijk om die verzekering nog af te sluiten.

Gemiddeld ben ik 7 tot 8 maanden in Thailand en tenminste de voorgeschreven 4 maanden in Nederland.

Was is uw advies? Is er een simpelere manier om lange tijd in Thailand te verblijven. Om te voldoen aan de inkomsteneisen via een visa ondersteuningsbrief is geen probleem.

Bij voorbaat dank voor u welwillende medewerking.


Reactie RonnyLatYa

Je kan een Non-immigrant O (Retired) Single entry visum aanvragen. Bekom je 90 dagen mee en die kan je in Thailand verlengen met een jaar. Dat kan met een Visumondersteuningsbrief als dat bedrag minstens 65 000 Baht maandelijks inkomen is.

Voor de aanvraag van het visum vraagt men een ziekteverzekering, maar voor de jaarverlenging momenteel niet. Die jaarverlenging kan je dan jaarlijks herhalen m.a.w. je hoeft niet jaarlijks opnieuw een visum aan te vragen.

E-Visa Categories, Fee and Required Documents – สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงเฮก (thaiembassy.org)

CATEGORY 1 : Tourism and recreation related visit

4. Longer stay for retired persons (pensioner aged 50 or above)

Andere mogelijkheid is met een Tourist status te vertrekken (Visa Exemption of Tourist Visa) en vervolgens die in Thailand te laten omzetten naar een Non-immigrant. Die moet je doen want op een Tourist status kan je geen jaarverlenging bekomen.

Je kan hier lezen wat je nodig hebt voor die omzetting.

https://bangkok.immigration.go.th/wp-content/uploads/2020/10/8-1.pdf

Indien toegestaan zal je eerst 90 dagen bekomen maar die kan je dan wel weer gaan verlengen met een jaar.

Een ziekteverzekering is voor zowel het omzetten als voor de jaarverlenging momenteel niet verplicht.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website