Vraagsteller: Aduard
Betreft: Jaarverlenging via een “tussenpersoon

Jaarverlenging op basis van “Retirement” voor 18.000 Thai baht, zonder financiële verplichtingen. Ik woon nu bijna 10 jaar in Thailand, al de tijd op een retirement jaarverlenging, eigenlijk geen probleem, maar altijd maar die 800.000 baht apart op een spaarrekening vind ik eerlijk gezegd, nodeloos geld op een rekening waar je in feite niks mee doet.

De laatste tijd ben ik hierover gaan denken, waarom eigenlijk, je kan er zo veel leuke dingen mee doen, dan alleen maar onbenut ergens op een bankrekening te plaatsen.

Waarom deze vraag.

Nu is het geval zo, op een zeker moment kwam ik met een man in gesprek die dit eenvoudig liet regelen, deze man betaalde jaarlijks geld om dit voor hem te laten regelen, geen wachttijden, direct aan de beurt, en binnen “no time” weer buiten met een jaarverlenging.

Deze persoon vroeg 18.000 baht, zeg maar 1.500 baht per maand, om dit voor hem te regelen, nu ben ik zelf ook van plan het zo op deze manier te gaan doen, “reden” je word ouder, je kan zomaar omvallen, waar blijft dan je geld is mijn vraag, hoe denken jullie bloggers hier over?

Gaarne jullie mening.


Reactie RonnyLatYa

Voor mij is dit simpel. Over illegale wegen geef ik geen advies. Ook niet als het met medewerking is van het betreffende immigratiekantoor.

Weet waar je aan begint. Het gaat meestal goed tot het mis gaat. Maar ieder doet maar wat hij meent te moeten doen.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

46 reacties op “Thailand visa vraag Nr 006/20: Jaarverlenging via een “tussenpersoon”.”

 1. e thai zegt op

  waarom zal je illegale doen als het ook legaal kan
  neem geen risico het kan ook fout aflopen ik ken mensen
  die een hoop problemen hebben gehad

 2. Avrammeir zegt op

  Ik sluit me zonder meer aan bij dr reactie van RonnyLatYai. Gevaarlijk spelletje, vind ik.
  Trouwens,wat is er nu mis met geld op een thaise bankrekening. Als je de rente op een gewone savings account te mager vindt, ga dan voor een termijnrekening of een special saving account of zelfs een stepup account zoals bij Onsin bank waar je zelfs geen withholding tax betaalt. Mogelijkheden legio!

 3. Wayan zegt op

  Waarom geen inkomstenverklaring vragen bij de ambassade, legaal en goed
  Ik gebruik het al bijna 15 jaar zonder probleem.
  Ouder worden is geen excuus,
  Zaakjes regelen ? Het slechtste advies wat je kunt krijgen ,, begin daar NIET aan
  Gegroet Wayan

 4. Hans van Mourik zegt op

  Nooit aan beginnen.
  Men kan ook op inkomens verklaring doen, eventueel bij de Nederlandse Ambassade,dan hoeft je ook geen 800000.op een Thaise rekening hebben.
  Hans van Mourik

 5. Erik zegt op

  In de Isaan, ik noem geen stad en geen naam. zat een ‘farang’ die dat wel eventjes allemaal netjes zou regelen voor zijn USA, zijn down-under en zijn Engelse klanten. Hij fabriceerde zelf de income statements en beurde daar leuk geld voor. INEENS was meneer verdwenen naar zijn thuisland. Mogelijk te heet geworden onder zijn voetjes?

  Als je iemand inhuurt om te ‘rotzooien’ en die persoon valt door de mand heb jij ineens geen verlenging meer en geen geld drie maanden staan dus je kunt vertrekken met je ‘goeie’ fatsoen. Als ze je niet oppakken wegens medeplichtigheid……

  Als jouw enige reden is ‘waar blijft mijn geld als ik omval’ ga dan naar een arts voor goed onderzoek en maak een testament. Bovendien, eenmaal in jouw kist is geld toch wel je laatste zorg? Jouw laatste hemd heeft geen zakken, Aduard!

  Dus blijf daar verre van, is mijn advies.

 6. peter zegt op

  Hallo Aduard ken heel mensen die het visum via een tussen persoon doen,zij hebben helemaal geen problemen tot nu toe,kan nederlanders die het gewoon op het immigratie kantoor doen in Pattaya zij betalen nog geen eens 18000 maar zelfs 12000,snap niet dat Ronny dat illigaal noemt,gebeurt door heel Thailand,en naar mij weten gaan het steeds meer mensen doen,dat komt ook dat Thailand het steeds meer moeilijker maakt voor ons om hier te verblijven,kreeg laats ook het advies op mijn immigratie kantoor,het eninge is wel je drie maandelijks bezoek aan de immigratie,dat kun je vaak alleen maar doen waar het visum is afgeven,

  • Wayan zegt op

   Ronny heeft gelijk het is illegaal,
   schande ! het lijkt dat Mr Peter 🙁 daar ook weet van heeft
   Corruptie is overal, maar daar hoef je niet aan mee te werken.
   Hoezo wordt het steeds moeilijker? Nooit gemerkt
   Al deze figuren ( farang )moeten zich aan de regels houden zo simpel is dat.
   En anders , hopefully worden ze snel gepakt.

   • peter zegt op

    hallo Wayan,moet je niet de fralangs op aan kijken,maar de officiers van de immigratie,sweet dreams is looking for some one,helemaal niks illigaals aan,maar zoals altijd hier in dit blog er zijn altijd betweters maar vraag dan ook ff aan die personen waar zij dat alles op basieren,wedden dat zij daar geen duidelijk antwoord op hebben,zij veronderstellen,maar kom dan eens met harde feiten,

    • RonnyLatYa zegt op

     Elke immigratieofficier moet handelen overeenkomstig de voorschriften in deze twee documenten
     ORDER OF THE IMMIGRATION BUREAU No. 138/2557 Subject: Supporting documents for Consideration of an Alien’s Application for a Temporary Stay in the Kingdom of Thailand
     ORDER OF THE IMMIGRATION BUREAU No. 327/2557 Subject: Criteria and Conditions for Consideration of an Alien’s Application for a Temporary Stay in the Kingdom of Thailand

     Indien een aanvrager niet voldoet aan de voorschriften die zijn opgenomen in die documenten is het volgende van toepassing

     “5. In the case where an alien applicant does not meet the full qualifications stipulated by the criteria herein or in other cases not specified in this Order, but a competent officer equivalent to or higher than inspector is of the opinion that the alien has legitimate reason for staying in the Kingdom of Thailand, the application shall be forwarded to the Commander of the Royal Thai Police or an authorized competent officer for further consideration of the alien’s application. “

     Enkel de Commander of the Royal Thai Police of een daarvoor aangestelde persoon die met die taak belast werd kunnen beslissen om van die regels af te wijken. Dat gebeurt zeker niet op een tijdspanne dat je binnen en buiten loopt. 18000 of gelijk welk bedrag vragen is illegaal.
     Van een betweter…

     • Erwin Fleur zegt op

      Beste RonnyLatYa,

      Dit is geheel juist’, als mensen goed kijken in een immigratieburo hoe er beslissingen
      worden genomen, dan had of ziet men dat er een Senior mee kijkt bij elke desk.
      Deze man bepaalt.

      Met vriendelijke groet,

      Erwin

  • Lung addie zegt op

   Jij snapt het dus niet dat Ronny dit ‘illegaal’ noemt? Wel Mr Peter, dit is illegaal. En Thailand maakt het helemaal niet moeilijker om hier te verblijven. Thailand maakt het alleen moeilijker om de regelgeving, om welke reden dan ook, te omzeilen. Het gevolg hiervan is dat mensen, die het wel op een legale manier doen, ook met de nek aangekeken worden en steeds meer en bewijzen moeten voorleggen, wat voor hen eigenlijk geen probleem is. Dit met veel dank aan de diegenen die steeds trachten de boel te belazeren en er dan nog fier op zijn ook.

   • Johnny BG zegt op

    Het lijkt erop dat jij en Wayan niet op dezelfde golflengte zitten als Peter.

    Er is niets mis mee om een visumaanvraag via een tussenpersoon te doen. Gemak dient de mens en met de juiste documenten en het bezoekje aan de immigratie is er niet illegaals aan.

    Dit heeft weinig te maken met tussenpersonen die lopen te frauderen en waar de vraagsteller meer informatie over zou willen weten.

    • ruud zegt op

     Er is niets mis mee, om een tussenpersoon te gebruiken, zolang alles binnen het kader van de wet gebeurt.
     Als je echter 18.000 Baht betaald om de wettelijk voorgeschreven 800.000 Baht te omzeilen, wordt het een ander verhaal.

 7. ruud zegt op

  U speelt met uw verblijfsvergunning.
  Met die 18.000 Baht die u niet aan die bemiddelaar betaalt, kunt u ook leuke dingen doen.

  Hebt u trouwens aan de mogelijkheid gedacht dat deze aanbieding een val van de overheid zouden kunnen zijn?
  De goeden binnen en de slechten terug naar eigen land.
  En door op dit aanbod aan te nemen zou u dan automatisch tot de slechten behoren, omdat u de immigratiedienst hebt bedrogen.

  Ik vind het zelf niet erg waarschijnlijk, maar de mogelijkheid bestaat wel.
  Op een “nette” manier van de expats afkomen.

 8. KhunKoen zegt op

  Ik heb dat ook…. “Nutteloos” 800,000 baht op een fixed account bij de Bangkok bank.
  Tegen een rente van 1.6250% .
  Levert me toch zo’n ฿13,000 op jaarlijks. Hoef ik niets voor te doen, doet de bank allemaal voor me.
  Dat is ruim ฿1,000 per maand, waar nog wel wat belasting afgaat, dat dan weer wel.

 9. Gerard zegt op

  Beste Adurd

  Je spreekt over ”een persoon” die dit wel kan regelen.
  Ik denk dat jij een van de kantoortjes/reisbureau bedoelt die dit openlijk adverteren op hun ruiten.
  Er zijn in het verleden al vele crackdowns’ geweest op deze kantoortjes , niettemin blijven er enkelen bestaan die ongestoord door kunnen gaan, ik ga er van uit dat die goede contacten hebben met de immigration, waar beide partijen beter van worden.

  Het is inderdaad illegaal, maar illegaal in Thailand heeft een iets andere betekenis als in Nederland.
  Ik zelf heb dit ook wel gedaan en is altijd goed afgelopen , keurig origineel bonnetje erbij van Soi 5 Immigration.
  Het is op zich niet verboden als je diensten afneem van ee derde partij, mits dit op ”correcte” wijze geschied.

  Maar zoals Ronny al zegt het gaat goed totdat het fout gaat, in feite moeten ze die kantoortje opdoeken en niet hun klanten, maar ook dit is weer een logica die in Thailand niet helemaal opgaat.
  Je weet waar jij aan toe bent bij de eerste 3 maandelijkse melding, en als er zich een probleem voordoet is dit met die 800.000 baht denk ik wel weer op te lossen, maar dan ben jij mogelijk een gedeelte wel kwijt, (Boete) ik denk verder dat de collega’s niet snel een andere collega erbij lappen mochten zich er vraagtekens opdoemen.
  Voorheen lag dit wat simperler , maar nu met automatisering kan dit anders liggen (?).
  .
  Dus ben jij niet snel bang, gewoon doen – Ben jij snel nerveus, en krijgt mogelijk slapeloze nachten, niet doen.
  Het is en blijft een gok, maar is dat niet met veel zaken in het leven zo.
  Voor de goede orde: Ik moedig niets aan, zeg gewoon wat ik mee heb gemaakt. kan voor iedereen weer anders uitpakken. Veel succes.

 10. Bert zegt op

  Er zijn buro’s die dat officeel regelen voor je, netjes volgens de regels, die jez elf ook moet volgen.
  Er zijn er ook die connecties hebben en dan met wat smeergeld de benodigde stempels bekomen.
  Er zijn er zelfs die de stempels/stickers in de la hebben liggen, zolang je binnen TH blijft kan dit, maar zodra je een keer echt bij IMMI komt heb je een dik probleem.
  Dat die laatse 2 opties niet volgens de wet zijn is natuurlijk iedereen duidelijk.

  Persoonlijk zou ik dit niet doen, maar ik snap dat er mensen zijn die dit als laatste redmiddel zien om bij hun gezin te kunnen blijven na tig jaren verblijf alhier.

  • DavidH. zegt op

   @Bert
   Diegenen die deze vase stempels /stickers krijgen , kunnen eigenlijk nooit meer legaal Thailand uit , daar dit niet in computer zal staan.

   En wie weet er zeker dat de stempels / sticker wel degelijk Immigratiekantoor “gepasseerd” is met de goedkeuring van de eventuele hogere (medewerkende) verantwoordelijke ? Niet dus ! Rarara in welke situatie je paspoort “behandeld ” is voor je bijdrage aan “agent “

 11. nicky zegt op

  Ik heb zelf altijd al bezwaar gehad tegen mensen die via deze weg een verlenging verkrijgen.
  En zoals door anderen reeds gezegd, de regels zijn helemaal niet verzwaard. Alleen is er nu meer controle en word er verwacht dat men zich aan de regels houd.
  Velen vergeten ook, dat een combinatie ook tot de mogelijkheid bestaat. Zelfs met een pensioentje van 400000 baht, moet je toch nog maar de andere helft op je rekening hebben. Als je geen 400.000 meer apart kan hebben, lijkt het me beter om een andere woonplaats te zoeken.

  • Patrick Deceuninck zegt op

   Heb ik de laatste drie jaar gedaan de combinatie. Mijn pensioen is niet voldoende dus zorg ik dat het resterende bedrag om aan de 800.000 te komen op mijn Thaise bankrekening staat. Nooit problemen gehad tot een tweetal collega’s die op het zelfde systeem werken verleden week op het immigratie kantoor te horen kregen dat de combinatie niet meer aanvaard werd. Daar sta je dan,en als antwoord op de vraag wat te doen kregen ze de mogelijkheid om mits een bedrag van 15.000 te betalen toch hun extension te krijgen. Dit alles gebeurde in immi in buriram. Dan vraag ik me af of je stempel dan ook illegaal is.

   • RonnyLatYa zegt op

    De stempel op zich zal niet illegaal zijn. De werkwijze om hem op die manier toe te kennen wel.

    Ze blokkeren een legale aanvraagprocedure, om dan een illegale werkwijze te promoten om zo 15000 Baht te vangen en zich op die manier te verrijken. Misschien hun stage gedaan in Pattaya ?

  • Petre zegt op

   Beste Nicky weet niet hoe lang geleden jij je retirment heeft moeten verlengen,maar er zijn nieuwe regels ingevoerd,,geef ff een voorbeeld als je geen aow of pensioen heeft,en gebruik maakt van de 800.000 bht regeling,voorheen moest het saldo drie maanden voor de aanvraag op je bankrekening staan,nu is dit veranderd in twee maanden voor de aanvraag en na de aanvraag moet het saldo nog eens drie maanden op je rekening staan,en tevens mag je niet onder de 400.000 komen.hoe moet ik deze nieuwe regel dan noemen,als jij spreek het is niet verzwaard

 12. fred zegt op

  Naar ik meen te horen zijn er zat die dat zo doen in Pattaya. Echt problemen heb ik daar nog nooit over horen vertellen.
  Je weet brave mensen gaan naar de hemel en stoute overal.

 13. Jacques zegt op

  Iemand die voldoet aan de eisen voor retirement (extention) kan dit eenvoudig zelf regelen. Dus bij voldoende maandelijkse inkomsten (65,000 baht ongehuwd) of met een rijkelijk gevuld bankboekje (800,000 baht ongehuwd). De kosten bedragen dan:
  1. de kosten voor incomestatement ongeveer 1450 baht of bankkosten 200 baht
  2 bij immigration (aanvraag) 1900 baht.
  Dan wat kleine kosten zoals geld voor kopieën en een pasfoto. Voor minder dan 4000 baht ben je weer een jaar voorzien. Voor 18,000 baht zaken doen met een bureautje, moet je toch de wenkbrauwen doen fronzen. Dat is geen zuivere koek en kan alleen maar tegen je gaan werken als je pech hebt door een bepaalde omstandigheid. Of je dit overkomt is nooit van te voren te overzien, maar de problemen kunnen groot zijn.
  Feit is wel dat zo’n bureautje in dit soort gevallen fraudeert met de benodigde bedragen die worden gevraagd voor zo’n extention. Valse bankboekjes of inkomensverklaringen zijn hieraan ten grondslag. Feit is ook dat de aanvragers dit van te voren te horen krijgen en weten. Dus achteraf kun je niet de grote onschuld uit gaan hangen. Ik begrijp dat er mensen zijn die in de verleiding komen, omdat het water hen aan de lippen staat. Maar bezint eer ge begint. Gedane zaken nemen geen keer.

  Aduard geeft niet aan in zijn vraagstelling of hij voldoet aan de inkomenscriteria en waarschijnlijk voldoet hij hier niet aan, want dan is die 800,000 baht op de bank geen probleem om op te nemen. Ik neem aan dat hij wel een pensioen of aow heeft en dan zou hij kunnen kiezen voor de optie om een deel via zijn inkomen en een ander deel via het bankboekje te regelen en dan kan hij dus wel een deel van die 800,00 baht opnemen.

 14. Lambik zegt op

  Een Immigratie officier heeft de macht/recht van een extentie toe te kennen zonder de gewone verplichtingen, dit in speciale omstandigheden. Deze “speciale” omstandigheden bepaald hijzelf. Niets verkeerd daaraan. Hij mag er echter geen “voordelen” aan over houden. Indien toch, noemem wij dat “corruptie”. Weinig Thais liggen daar echt wakker van; geld en de macht dat het vertegenwoordigt is nu eenmaal een feit in Thailand. Sommige “Farangs” hebben daar ook geen morele last mee.

  • RonnyLatYa zegt op

   Neen, een immigratieofficier heeft dat recht en macht niet. En bepaald hijzelf zeker ook niet.
   Daar wordt hoger over beslist.

   Elke immigratieofficier moet handelen overeenkomstig de voorschriften in deze twee documenten
   ORDER OF THE IMMIGRATION BUREAU No. 138/2557 Subject: Supporting documents for Consideration of an Alien’s Application for a Temporary Stay in the Kingdom of Thailand
   ORDER OF THE IMMIGRATION BUREAU   No. 327/2557  Subject:   Criteria and Conditions for Consideration of an Alien’s Application   for a Temporary Stay in the Kingdom of Thailand 

   Indien een aanvrager niet voldoet aan de voorschriften die zijn opgenomen in die documenten is het volgende van toepassing

   “5. In the case where an alien applicant does not meet the full qualifications stipulated by the criteria herein or in other cases not specified in this Order, but a competent officer equivalent to or higher than inspector is of the opinion that the alien has legitimate reason for staying in the Kingdom of Thailand, the application shall be forwarded to the Commander of the Royal Thai Police or an authorized competent officer for further consideration of the alien’s application. “

   • RonnyLatYa zegt op

    Moet zijn “hijzelf of zijzelf bepaalt dit niet” natuurlijk. Er zijn ook zeer veel vrouwen bij immigratie. Soms krijg ik de indruk dat ze zelfs in de meerderheid zijn in bepaalde immigratiekantoren. Toch bij het lagere kader.

   • Lambik zegt op

    Juist,dit is de officiele verklaring.
    In de praktijk, zeker in Pattaya,ligt het anders.
    Ik doe persoonlijk niet mee aan deze praktijken,maar diegene die het wensen te doen krijgen ook een stempel,identisch aan de mijne.Ze moeten zich alleen met het verkregen ticket aanbieden om hun paspoort terug te bekomen en een foto te laten nemen, net zoals ikzelf.

    • Lambik zegt op

     Nu is her gewoon mogelijk dat de officer het goedkeuren van zijn overste nodig heeft, en dat de ” sponsoring” verdeeld wordt.

     • RonnyLatYa zegt op

      Natuurlijk draait het daarom.
      En de stempel op zich is ook niet illegaal, maar dat maakt de werkwijze niet legaal.

      • Lambik zegt op

       Nog eens correct,
       maar wie lig daar wakker van?
       Niet de Immigratie officier, zelden de expat die er gebruikt van maakt.
       Wij de “law-abiding persons” doen er niet aan mee, alleen spreken/schrijven erover hoe fout/gevaarlijk het wel is.
       Iedereen (bezoekers/verblijvers) weten allemaal dat corruptie een deel is van de Thaise “way of life”.
       Je doet er aan mee of niet.
       Up to you.

      • Lambik zegt op

       Ik verblijf hier in Thailand ca 20 jaar, maak gebruik van mijn pensioen inkomen om jaarlijks een extentie te bekomen.
       Hoop dat deze mogelijkheid nog zal blijven bestaan.
       Mocht dit niet het geval worden zal ik overgaan tot een parallelle weg.
       Mijn ethische waarden zullen wijken voor het gemakzucht.
       ik wens niet na al die jaren, en ouderdom, op zoek te moeten gaan naar een nieuwe verblijfplaats.
       Maar we zijn, uiteraard, allemaal verschillend.

       • Roland zegt op

        Deels kan ik begrip opbrengen voor uw stellingname.
        Op den duur zou je je inderdaad gaan afvragen wie wel aan de basis ligt van al het gedoe rond immigration en het afwijkend gedrag van velen om toch maar aan hun verlenging te komen.
        In de eerste plaats is het de schuld van diegenen die het mogelijk maken binnen het systeem en aldus mensen het mes op de keel zetten om voor een parallelle weg te kiezen.
        Wat kan je hen dan nog verwijten als ze geen andere keuze meer hebben en zoals Lambik hier zegt ze reeds een gevorderde leeftijd hebben en hier zijn ingeburgerd.
        En laten we eerlijk zijn… het wordt (oogluikend) toegestaan, anders hadden de Thaise “autoriteiten” die praktijken at reeds lang gestopt.
        Je kan me niet wijsmaken dat de hoge bewindslieden van dit land er geen weet van hebben, alleen kijken ze de andere kant op…. dus?
        Volledigheidshalve dien ik hier wel aan toe te voegen dat ik gelukkig zelf niet in het trieste geval verkeer om van parallelle wegen gebruik te moeten maken maar kan wel begrip opbrengen voor sommigen die geen keuze meer hebben.

 15. KhunTak zegt op

  We maken er bijna een sport van om onze belastingpapieren zodanig in te vullen, te laten invullen, dat we vaak meer terug krijgen dan waar we recht op hebben.
  Misschien zal dat nu allemaal wat lastiger liggen, maar er is wel degelijk een grijs gebied.
  En wat vinden wij dat toch allemaal geweldig.
  Maar nu er iemand een alternatieve route bewandeld om aan een visum te komen of daar vragen over stelt, dan vind men dat corrupt en komt dat typisch Nederlandse vingertje om de hoek kijken.
  Jullie zijn ineens roomser dan de paus.
  Alsof jullie hier alles keurig volgens de wet doen.
  Verbeter de wereld en begin bij jezelf
  Dat geldt voor ons allemaal.

  • RonnyLatYa zegt op

   Je kan het ook omdraaien.
   Overal staan roepen hoe corrupt Thailand wel is, tot men er zelf zijn voordeel kan uithalen en dat gaat men dan goedpraten

   • Petre zegt op

    Dat het zuur is voor jou kan ik heel goed begrijpen,maar Ronny als je je vaderland heh verlaten jaren geleden,en er steeds maar veranderingen worden door gevoerd,eigenlijk een ontmoedigings beleid en geen kant meer op kan,dan is het voor vele fralangs een uitkomst om het visum of extension te kopen,en hoe het wordt genoemd zal diegene die er gebruik van maken een worst zijn,in Thailand is haast alles te koop,maar voor jou informatie ik bewandel nog steeds de weg hoe het moet zijn maar ik heb vele vrienden die geen keuzes meer hebben,in en in triest,denk met versoepeling van de regels kunnen er vele terug komen op de weg zoals het hoort.

    • RonnyLatYa zegt op

     Het is helemaal niet zuur voor mij. Mij maakt het niet uit wat iemand doet.

     Als je mijn reactie aan de vraagsteller zou lezen, dan zeg ik enkel dat ik geen advies geeft over illegale wegen en staat er een waarschuwing. “Weet waar je aan begint. Het gaat meestal goed tot het mis gaat.”
     Vervolgens eindig ik met ” Maar ieder doet maar wat hij meent te moeten doen.”
     Zo wat zuur ?

 16. Georges zegt op

  Ik vraag aan Belgische pensioendienst (kaartlezer ID) om mij via e-mail inkomstenbewijs op te sturen.
  Moet wel naar Bangkok voor affidavit (verklaring op eer). Lange reis dat wel. 10 minuten werk daar.
  Pasfoto, jawel.
  1.900 Baht.
  En ok.

  Situatie in België????

  • nicky zegt op

   Als je in belgie uitgeschreven bent kan je dit ook per post regelen hoor. Hoef je niet voor naar bangkok te reizen.

 17. eugeen zegt op

  Het is omwille van dergelijke illegale spelletjes dat de immigratie het steeds moeilijker maakt voor farrangs die wel correct de regels volgen.

  • RonnyLatYa zegt op

   Zoiets kan natuurlijk ook enkel maar in stand gehouden worden door medewerking van personen binnen immigratie.

 18. jani careni zegt op

  ik gebruik sinds 2012 inkomen verklaring zonder problemen met OA visa,nu problemen met de ziekte verzekering,ik heb wel een(DKV) en bewijzen dat mijn 2 operaties(2016) zijn volledig betaald geweest maar voor de IO dat telt niet,ik moet buiten Thailand en een nieuwe visa vragen NON O based on marriage,ik ben met een hart ziekte en ik kan moeilijk lang reizen en terug op een klein vlucht naar Laos voor mij wordt een ramp misschien.
  Mijn echtgenote zegt dat ik kan niet naar de senior officer gaan om help te vragen want de IO zal kwaad zijn dat ik ben naar zijn boos geweest,dus als je zegt:
  Elke immigratieofficier moet handelen overeenkomstig de voorschriften in deze twee documenten
  ORDER OF THE IMMIGRATION BUREAU No. 138/2557 Subject: Supporting documents for Consideration of an Alien’s Application for a Temporary Stay in the Kingdom of Thailand
  ORDER OF THE IMMIGRATION BUREAU No. 327/2557 Subject: Criteria and Conditions for Consideration of an Alien’s Application for a Temporary Stay in the Kingdom of Thailand

  Indien een aanvrager niet voldoet aan de voorschriften die zijn opgenomen in die documenten is het volgende van toepassing

  “5. In the case where an alien applicant does not meet the full qualifications stipulated by the criteria herein or in other cases not specified in this Order, but a competent officer equivalent to or higher than inspector is of the opinion that the alien has legitimate reason for staying in the Kingdom of Thailand, the application shall be forwarded to the Commander of the Royal Thai Police or an authorized competent officer for further consideration of the alien’s application.
  ik wil zeker geen agent gebruiken want het is een gevaarlijk spel,ik zal toch proberen de senior officer te bespreken en zal jullie informeren,ik heb nog tijd tot 26 maart ik moet de 19 februari mijn 90 dagen report doen en zal enkele dagen voordien gaan.

 19. mattheus zegt op

  En het maar raar blijven vinden dat de immigration steeds moeilijker gaat doen.

 20. Lambik zegt op

  Er loopt een “Conspiracy Theory” rond dat Immigratie het steeds moeilijker maakt zodanig dat iedereen zou gebruik maken van een “parallelle weg”, en dus dat er vele Immigratie officiers er financieel beter van zouden worden.

 21. Wayan zegt op

  Valt wel op dat veel berichten negatief zijn,
  Corruptie is normaal in Thailand?
  En dan maar meedoen, sorry maar in Nederland is ook corruptie.
  Zelfde verhalen over onderwijs in Thailand of rijgedrag
  Veel fake nieuws,
  Als je denkt dat het in Nederland beter is, ga dan terug, ben je hier happy , stop met het gezeur, wees positief 🙂
  Houd je aan de regels, en je hebt geen probleem.
  Nimmer heb ik een probleem gehad in Thailand, niet met immigratie, (niet moeilijker dan 15 jaar geleden) niet in het verkeer, en onderwijs is uitstekend, mijn zoon ( Ned, nationaliteit) met Thais bachelor degree , heeft met sucses gesolliciteerd, bij defensie voor officiers opleiding KMA

  • Lambik zegt op

   Natuurlijk de regels eerbiedigen. Maar wat wanneer men de regels veranderd (65000 wordt 100, 400000 en 800000 worden 600 en 1200000)en geen “grandfathering clause”? Diegenen die nu schrijven “wel je moet maar 800000 op een bankrekening zetten” en alles is klaar, zullen misschien ook dan in de problemen raken en misschien ook parallelle wegen zoeken.
   Men is zeker van niets in Thailand.
   Bijna 20 jaar hier, zonder geen enkel probleem met politie/Immigratie, maar krijg steeds nooit meer dan 1 jaar verblijfsvergunning per keer.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website