Vraagsteller: F.

Ik was in bezit van een TR 60 dagen. Ik ben naar Thailand gevlogen, maar binnen gekomen op visa waiver. Ik wilde TR nog niet gebruiken omdat ik naar Bali wilde en bij de terugkomst de TR gebruiken. Binnenkomst een stempel van 30 dgn. Na 28 dgn naar Bali na 5 dagen terug. Ik zei ‘I have visa’. Zij gek kijken en zeiden dat ik mijn visum gebruikt had bij mijn vorige binnenkomst. Ik zei nee, zei zeiden ja, alhoewel de stempel 30 dagen en niet 60 dgn.

Nou, gebruikt dus. Kreeg 30 dagen. Verder geen problemen op geleverd. Maar er staat een verbinding bij visum uitgiften van de ambassade in NL met de immigratie computer in BKK, waarschijnlijk door paspoortnummer.


Reactie RonnyLatYa

Lijkt inderdaad dat je de eerste keer bent binnengekomen op Visa exemption vermits je 30 dagen bekomen hebt. Wat dan wil zeggen dat je het TR visum niet gebruikt hebt en normaal mag dat geen probleem zijn. Kan je normaal ook zien op je Arrival stempel als daar VE in staat. Ander staat er TR in.

Waarom ze dan zeggen dat je die de eerste keer al gebruikt had, weet ik niet. Is het mogelijk dat de geldigheidsperiode van dat visum verstreken was? Die is slechts 3 maand en wanneer vroeg uitgeschreven was die misschien verlopen en dan kon je die na terugkomst uit Bali niet meer gebruiken.

Dat immigratie in Thailand kan zien of iemand een visum heeft, lijkt me niet meer dan normaal, maar dat wil eigenlijk op zich nog niet zeggen dat je die verplicht moest gebruiken bij de eerste binnenkomst. Enkel dat je die moet gebruiken binnen de geldigheidsperiode van het visum.

Tenminste, ik heb al meermaals dit gelezen en dat leek nooit een probleem om eerst op VE binnen te komen. Misschien ze de volgend keer daarop attent dan maken wanneer je eerst op VE wil binnenkomen.

Als er meer personen dit tegengekomen zijn mogen ze dat altijd laten weten. Dan moet men daar in de toekomst rekening mee houden.

****
Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Visa vraag”. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

8 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 004/24: Mijn TR visum gebruikt bij eerdere binnenkomst, maar ben op VE binnen gekomen”

 1. Frans Pattaya zegt op

  Ik ben vorig jaar ook een keer op visa exemption binnengekomen terwijl ik voor later gebruik, doch binnen de geldigheidsperiode, ook een toeristen visum had.
  Bij immigration zag men bij de eerste binnenkomst inderdaad in het computersysteem dat er een geldige tr visum was. Ik heb gezegd dat ik die nu niet wilde gebruiken. Was geen probleem, ik kreeg een 30 dagen visum exemption. De immigration officer was wel een tijdje bezig op zijn computer. Werd wel bij gezegd dat ik de print van het tr visum goed moest bewaren en bij de tweede binnenkomst met toelichting laten zien.
  Bij de tweede binnenkomst kreeg ik inderdaad 60 dagen.
  Mijn verschil met vraagsteller was dat ik beide binnenkomsten uit Nederland kwam. Daar had ik ook het TR visum aangevraagd.

  • RonnyLatYa zegt op

   Maakt niet uit van waar je komt. Als je visum nog maar actief is.
   Maakt trouwens ook niet uit waar je dat visum zou aangevraagd hebben.
   Dat je die print van je TR visum moet bijhouden is ook zo natuurlijk.

   Maar inderdaad en zoals ik al in mijn reactie ook al zei, heb ik eigenlijk nooit vernomen dat het een probleem was om eerst een Visa exemption te gebruiken.
   Met sommige IO weet je maar nooit natuurlijk

 2. Lung addie zegt op

  Verleden week nog een Belg hier bij mij thuis op bezoek gehad, met zijn pasport..
  Ook hij had een E-TR SE visum. Kwam bij eerste binnenkonst in Thailand, binnen op Visum excemption. Geen probleem gehad, Kreeg een 30d stempel, Heeft deze 30d verblijfsperiode verlengd met 30 dagen. Daarna maakte hij een borderrun naar Myanmar en kwam dan met zijn TR visum binnen. Geen probleem.gehad, Kreeg 60d verblijf, welke hij nu met 30d kan verlengen. In zijn eerste aankomst stempel stond VE en in zijn tweede TR, net zoals Ronny terecht schrijft. Dit was alles wel binnen de geldigheidsduur van het E-TR visum.

 3. koen van den Heuvel zegt op

  Ik ben.verrast te lezen dat je Belgische gast een borderrun heeft gemaakt naar Myanmar.
  Ik heb zelf begrepen dat het onmogelijk is op dit moment om een borderrun te maken naar Myanmar.
  Indien toch mogelijk zou ik graag willen weten bij welke grensovergang in Myanmar.
  Alvast bedankt voor de reactie
  Koen

  • RonnyLatYa zegt op

   Zal Ranong zijn. Blijkt open te zijn voor een borderrun

 4. Lung addie zegt op

  Het was idd Ranong en naar zijn info was het zelfs naar de Andaman Club. Ik had over de Andaman Club eerst mijn twijfels, maar naar zijn beschrijving van hoe het verliep, met de boot, moest ik niet meer twijfelen want de beschrijving klopte: Geen gewoon bootje maar een echte stalen boot met zitplaatsen….. Ook de stempel in het pasport bevestigfde dat het de Andaman Club was.

 5. koen zegt op

  Als het mogelijk is zou ik graag wat meer informatie willen hebben over de borderrun in Ranong.

  • RonnyLatYa zegt op

   Zelf daar nooit geweest maar op internet vind je wel wat info zoals deze

   https://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g2098638-i24088-k6192155-DIY_Ranong_Visa_Run_for_530_baht-Ranong_Province.html

   Zoek met borderrun Ranong of Visarun Ranong


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website