Thailand wil in 2018 een e-Visa invoeren

Door Redactie
Geplaatst in Visumvraag
Tags: , ,
25 januari 2017

Veel landen zoals Myanmar, Cambodja en Singapore hebben al een e-Visum, Thailand onderzoekt momenteel de mogelijkheden om deze in 2018 in te voeren. 

Een elektronisch visum (e-Visa of eVisa) is een visum waarbij de gegevens worden opgeslagen in een computer en worden gekoppeld aan het paspoort van de aanvrager. Er komt geen papier meer aan te pas dus geen label, sticker of stempel in het paspoort. De aanvraag en betaling worden gedaan via internet.

De minister van Toerisme en Sport, Kobkarn Wattanavrangkul, bevestigd dat het ministerie van Buitenlandse Zaken een eerste project aan het evalueren is. Thailand is op zoek naar mogelijkheden om de de visumformaliteiten te vereenvoudigen. Dit kan het toerisme naar het land bevorderen.

Het project valt onder gezag van het ministerie van Buitenlandse Zaken, maar uiteindelijk zal het Immigratie Bureau de implementatie en uitvoering voor haar rekening moeten nemen. De invoering van een e-visum heeft nogal wat gevolgen voor de Thaise consulaten wereldwijd, omdat de leges dan fors gaan dalen. Dat is de belangrijkste reden dat ook het ministerie van Buitenlandse Zaken toestemming zal moeten geven voor invoering.

Het World Tourism and Travel Council pleit al langere tijd voor de invoeringen van elektronische visa wereldwijd. Voorzitter David Scowsil, wil dat landen sneller migreren van papieren naar elektronische visa: “De WTTC ziet elektronische visa in het verlengde van het recht van burgers om te reizen. Zeker 1,2 miljard reizigers moeten nog steeds gebruik maken van een papieren visum. Ze zijn daardoor verplicht om in een rij te gaan staan en moeten soms ter plekke nog betalen. Dat is in onze digitale maatschappij een idioot en verouderd systeem.”

Als voorbeeld van hoe het kan noemt hij de luchtvaart. Het duurde drie jaar om te migreren van papieren naar elektronische tickets. Maar nu profiteert iedereen er van.

Scowsil besluit: “Het geld wat een land ontvangt door de uitgave van een elektronische visa kan men inzetten om het toerime te stimuleren. Dan snijdt het mes aan twee kanten”

Bron: TTRweekly

6 reacties op “Thailand wil in 2018 een e-Visa invoeren”

 1. martin joosten zegt op

  zijn die plannen uitsluitend bedoeld voor toeristenvisas of ook voor bijvoorbeeld non immigrantvisas en op welke wijze wil thailand dan op een electronische wijze kunnen controleren of mensen aan de voorwaarden voldoen die er wettelijk gezien bestaan? worden dan inkomstverklaringen ook digitaal gecontroleerd?

 2. simon borgers zegt op

  En voor de buitenlanders die hier permanent wonen moeten ieder jaar een papierwinkel en foto,s en overal kopien van en ook nog een getuige meenemen wat een gedoe en dan ook dat certificaat van inkomen en de bank afschriften kan allemaal veel makkelijker wij hebben toch een bsn dan weten zij precies hoe veel of weinig de persoon per jaar aan inkomen heeft maar dat is te moeilijk .

 3. Rob E zegt op

  Mijn ervaring met electronisch aanvragen van visa is dat je uren lang de meest onbenullige zaken aan het opzoeken en invullen ben. Wat is er mis met het huidige a4tje. In 5 minuten ingevuld, paar copietjes erbij, fotoootjes en klaar.

  Alles automatiseren is niet altijd een vooruitgang.

 4. chris de boer zegt op

  Enkele maanden geleden vroeg een Duitse vriend mij om zijn E-visa voor Cambodja (had hij online gekocht en betaald) te printen op mijn kantoor zodat hij het – zoals de instructies luiden – in zijn paspoort kon plakken. Is dat nu veranderd?

 5. Henk Wag zegt op

  Simon Borgers, ik woon hier nu 13 jaar permanent, dus elk jaar bij Immigratie (Soi 5, Jomtien) m’n jaarvisum vernieuwen. Kost erg weinig moeite om de juiste paar papieren en pasfoto’s te verkrijgen, en daarna ook bij Immigratie in een paar minuten klaar ! Helemaal geen papierwinkel, gewoon zorgen dat de paar dingen die je nodig hebt in orde zijn, en van het meenemen van een getuige heb ik echt nog nooit gehoord, maar wellicht zitten buitenlanders in Pattaya/Jomtien in dat opzicht in een bevoorrechte positie ! Verder geloof ik niet dat ’t een goeie zaak zou zijn (ook niet vanuit ’t gezichtspunt van Thailand) dat ze bij de Thaise Immigratie gebruik zouden maken van m’n nederlandse bsn !! Dat laatste is echt onzin !

 6. koos zegt op

  Hopelijk gaat dat beter werken dan met het 90 dagen report online.
  Deze werkt nog steeds niet en ik heb er ook geen vertrouwen meer in dat het ooit gaat werken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website