Visumvraag Thailand: 121 dagen in Thailand verblijven met twee entries

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
1 november 2015

Beste redactie,

Op 21 november vertrek ik naar Thailand. Ik ga voor 121 dagen, op de ambassade krijg ik 2 entries maar ik moet om de 59 dagen visarun doen. Wat te doen met de laatste 3 dagen?

Alvast bedankt,

Marc


Beste Marc,

Elke “entry” van een “Tourist visa” kan je verlengen bij immigratie met 30 dagen. In jouw geval kan je kiezen om de eerste, of tweede “entry” te verlengen. Dat is dan meer dan voldoende voor 121 dagen verblijf.

Afhankelijk wat je kiest, zal de “Visarun”(Borderrun) om de tweede “entry” te activeren dan moeten plaatsvinden voor de eerste 60 of 90 dagen om zijn.
Denk er wel aan dat je tweede “entry” moet geactiveerd worden voor het einde van de geldigheidsperiode van het visum. Kijk even op de “Enter before” datum op je visum. Op die datum vervalt je tweede entry, ook als hij niet gebruikt werd.

Misschien een tip. Je kan van de nood ook een deugd maken natuurlijk. In plaats van een “Visarun” (borderrun) van één dag te maken, kan je er ook een uitstapje van enkele dagen van maken. Maak van de gelegenheid gebruik om ook eens een ander land te bezoeken. Een beetje uitrekenen, en als je voldoende lang weg blijft om met de tweede “entry” de laatste periode te overbruggen, hoef je natuurlijk die verlenging niet aan te vragen.

Nog even dit. Je bent misschien bij de laatste die nog gebruik kan maken van het “Tourist visa Double entry” (Ik veronderstel dan maar dat je al je visum hebt). Normaal zal het “Tourist visa” met “Double” of “Triple” entry in de toekomst vervangen worden door een “Multiple Entry Tourist Visa” (METV). Het “Single entry” blijft gewoon bestaan. Het “METV” zal normaal beschikbaar zijn vanaf 13 november 2015.

Enkele Ambassades en Consulaten hebben al wel wat informatie hierover op hun website staan, maar het is nog even wachten op de officiële informatie van het Ministry of Foreign Affairs (MFA) voor de juiste details. Benieuwd ook hoe de Ambassades en Consulaten in Nederland en België dit METV zullen aanpakken. Ik ben al wel op de hoogte van de grote lijnen, maar wacht toch ook nog even tot ik de juiste details heb om er wat over te schrijven.

Veel plezier.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website