Visum Thailand: Van Thailand naar Cambodja en terug

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
2 januari 2016

Beste redactie,

Ik vertrek 22 februari naar Thailand en ga 26 februari de grens over bij Cambodja. Op 4 maart ga ik de grens weer over via land naar Thailand waar ik 2 april weer vertrek naar Amsterdam.

Nu weet ik dat ik, als ik Thailand weer binnen kom via land, ik maar een visum heb voor 15 dagen. Dat is dus niet genoeg. Inmiddels bestaat het double entry visum niet meer en moet ik eigenlijk een multiple entry visum aanvragen, deze kost €150,-.

Nu las ik ook dat je je visum zelf kunt verlengen bij Immigration office in Thailand voor 30 dagen en dit lijkt me een veel goedkopere optie, want rond 13 maart ben ik weer in Bangkok. Maar het staat nergens echt duidelijk vermeld en ik wil natuurlijk geen onnodige risico lopen, €150,- euro en de evt kosten van een visumdienst maakt het al een kleine €200,-. Voor de duidelijkheid, de reis ligt al grotendeels vast en ik kan deze dus niet meer in de tegenovergestelde richting doen.

Daarnaast las ik ook ergens dat mijn paspoort bij een multiple entry visum nog 15 maanden geldig moet zijn en dat betekent dus ook nog voor mij kosten voor een nieuw paspoort (geldig tot januari 2017)

Wie kan mij meer vertellen over de mogelijkheden m.b.t. een goedkopere optie dan de €150,- (exclusief visumdienst en paspoort kosten)?

Groetjes,

Ester


Beste Ester,

Je eerste periode van 22-26 februari (5 dagen) is eenvoudig, want bij aankomst in Thailand, via een luchthaven, zal je gratis 30 dagen “Visa Exemption” bekomen. Je tweede periode 4 maart – 2 april (30 dagen) zou ook net voldoende zijn voor een “Visa Exemption”, indien je Thailand opnieuw langs een luchthaven zou binnenkomen. Maar omdat je via een grenspost over land Thailand binnenkomt zal je als Nederlander/Belg slechts 15 dagen “Visa Exemption” bekomen.

De “Visa Exemption” periode kan je bij immigratie verlengen (éénmalig) met 30 dagen (1900 Baht). Het maakt daarbij niet uit of je 15 of 30 dagen bij binnenkomst hebt bekomen. Voldoende om ook je tweede periode te overbruggen.

In jouw geval dient een paspoort 6 maand geldig te zijn bij aankomst in Thailand. Geen probleem want je paspoort is geldig tot januari 2017. De geldigheidsduur van 9, 15 of 18 maanden is voor het aanvragen van bepaalde visums, en dan dikwijls nog afhankelijk waar u uw aanvraag doet.

Waar u toch eventueel rekening mee moet houden, is dat u vragen kan krijgen van de luchtvaartmaatschappij bij de check-in.
Indien u zonder visum vertrek kan de luchtvaartmaatschappij vragen om een bewijs te leveren dat u Thailand zal verlaten binnen de 30 dagen. Niet alle luchtvaartmaatschappijen doen dit nog, en je kan dus best eens contact nemen met uw luchtvaartmaatschappij of je dat bewijs bij vertrek moet leveren en welke bewijzen ze daarvoor aanvaarden. Doet dit best per mail, zodat er later geen discussie ontstaat met een overijverig persoon bij de check-in.

Ik denk dat nu de totaalprijs wel zal meevallen (1900 Baht voor een verlenging).

Veel plezier.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Visum Thailand: Van Thailand naar Cambodja en terug”

  1. Nico zegt op

    Beste Ester,

    Ik begrijp dat de reis vast ligt, maar een vliegreis i.p.v. een busreis bespaart niet alleen 1.900 Bhat, maar ook een dag en een reis naar, het Gouvernements gebouw in Lak Si. en vergeet niet van alles copie’s te hebben.

    Groetjes Nico


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website