Visum Thailand vraag & antwoord: “Thai lady mariage visa”

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
7 juni 2015

Beste redactie,

Er is uiteraard heel wat afgeschreven over visums voor Thailand. Een ding is mij niet helemaal duidelijk, dat is een degelijke uitleg over het bekomen van een zogenaamde  “Thai lady mariage visa”.  Ik ben namelijk diverse jaren gelukkig (wettelijk) getrouwd met een Thaise dame. Ben ook in het bezit van het gele huisboekje, voor wat het waard is dan.

Kunt u mij exact c.q. precies uitleggen wat ik bij die “Thai mariage visa” moet overleggen?

U zou mij hiermee erg van dienst zijn.

Groetjes van
Paulus


Beste Paulus,

Allereerst even iets over de benaming. Een “Thai lady mariage visa” bestaat eigenlijk niet. Echter, voor de herkenbaarheid en ook omdat het door iedereen (ook immigratie) zo wordt genoemd en de benaming daardoor ingeburgerd is, gebruiken we ook de naam “Thai women visa”. In werkelijkheid is het “Thai women visa” een verlenging van een jaar op basis van huwelijk met een Thaise onderdaan.

Om te starten dient u altijd eerst een Non-immigrant visum te hebben. Bijvoorbeeld “O”, “O-A”. De verblijfsperiode die u dan met dat visa bekomt, kan u aansluitend laten verlengen met een jaar en dit op basis van uw huwelijk met een Thai.  Jaarlijks kan dit dan herhaald worden, tenminste zolang aan de voorwaarden wordt voldaan. Het is dus niet uw visum dat telkens verlengd wordt maar de verblijfsperiode.

In het Dossier “Visum Thailand”, dat u op TB kan vinden, kan u lezen welke formulieren u dient in te vullen en welke bewijzen u dient voor te leggen. Ik kan nu alles uit het Dossier gaan kopiëren naar deze mail maar dat geeft geen meerwaarde. Ga daarom even naar deze link.
www.thailandblog.nl/wp-content/uploads/TB-2014-12-27-Dossier-Visum-Thailand-volledige-versie.pdf Vanaf blz 25 kan u lezen wat u nodig hebt en wat u dient voor te leggen in het Nederlands.

Op blz 32 is ook een formulier toegevoegd zoals je het kan bekomen bij Immigratie Pattaya (Jomtien). Dit formulier is in het Engels. Ik weet niet waar u het “Thai women visa” gaat aanvragen, maar normaal kan u in elke immigratiekantoor zulk een formulier bekomen.

Indien u na het lezen nog vragen heeft, of indien bepaalde punten onduidelijk zijn, mag u me altijd opnieuw contacteren.

Tenslotte wil ik u er wel op wijze dat de formulieren of bewijzen die wij vermelden, de standaard documenten of bewijzen zijn die men meestal vraagt. Bijkomende bewijzen kan de immigratieofficier altijd vragen, maar het kan best ook zijn dat men tevreden is met wat u voorlegt.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website