Beste redactie,

Ik ben getrouwd met een Thaise lady en wens binnenkort 13 augustus naar daar te gaan. Ik heb 400.000 baht overgemaakt naar mijn bank in Thailand. Is dit genoeg?

En heb een brief van mijn dokter dat ik gezond ben, ondertekend door mijn dokter. Is dit genoeg of moet er nog iemand anders tekenen op deze brief?

Kan je mij een antwoord bezorgen?

Groeten,

Luc


Beste Luc,

Je geeft maar erg weinig informatie. Ik ga er van uit dat het de bedoeling is om langdurig in Thailand te verblijven? Indien zo, dan dien je eerst een Non-immigrant “O” Single entry aan te vragen.
Wat je daarvoor nodig hebt kan je vinden op de website van o.a. het Consulaat: www.royalthaiconsulateamsterdam.nl/index.php/visa-service/visum-aanvragen

Bij binnenkomst in Thailand bekom je dan een verblijfsperiode van 90 dagen. Aansluitend op die 90 dagen kan je een verlenging vragen op basis van je huwelijk. Je kan daar je 400 000 Baht voor gebruiken. Het bedrag moet voor de eerste verlengingsaanvraag minimum twee maanden op de rekening staan. Voor de volgende verlengingsaanvragen is dit 3 maanden.

Wat je verder nodig hebt kan je vinden in het Dossier Visum Thailand: www.thailandblog.nl/wp-content/uploads/TB-2014-12-27-Dossier-Visum-Thailand-volledige-versie.pdf zie blz 25 – Jaarverlenging voor hen die gehuwd zijn met een Thai (Thai women visum)

Dat je een brief van je dokter hebt waarin staat dat je gezond bent is mooi, maar niet noodzakelijk voor deze procedure. Ik denk dat je het verward met een Non-immigrant “O-A” visum waar er wel een medische verklaring gevraagd wordt.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.

1 reactie op “Thailand visum vraag & antwoord: Non-immigrant “O” Single entry”

 1. Khun Peter zegt op

  Beste Ronny,

  Jammer maar ik begrijp het volkomen. Je moet zo af en toe prioriteiten stellen in het leven en de bouw van een huis is natuurlijk belangrijk.

  Jij hebt al die jaren al zoveel tijd en energie er ingestoken, dat wij jou alleen maar erg dankbaar kunnen zijn. Ik heb veel respect voor je werk en de lezers zijn ook erg blij met de hulp die je altijd hebt geboden. Je hebt uitstekend werk geleverd en veel Nederlanders en Belgen geholpen. Dat is absoluut top.

  Mede dankzij mensen zoals jij is Thailandblog groot geworden.

  Nogmaals bedankt!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website