Thailand visum: Kan ik een Non immigrant O visa met 30 dagen verlengen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
14 september 2015

Beste redactie,

Ik heb een vraag over een visum. Het consulaat en niemand kan mij antwoord geven op de vraag of een single entree Non immigrant O visa voor 90 dagen nog 1 x met 30 dagen verlengt kan worden.

Het is mij bekent dat dit kan met Toerist visa of helemaal geen visa, maar met Non-immigrant single entree kan niemand mij wijzer maken.

Hartelijk dank voor een antwoord,

Karel


Beste Karel,

Ik veronderstel dat u uw Non-immigrant “O” Single entry visum bekomen hebt op basis van “Retirement”? Dit kan u normaal niet verlengen met een maand, zoals u dat met een een ‘Visa exemption” of een “Tourist” visum wel kan doen, maar dat wist u al. U kan het altijd vragen aan immigratie natuurlijk, maar meestal zal men het weigeren en de verlenging beperken tot 7 dagen.

Er bestaat natuurlijk altijd de mogelijkheid om een jaarverlenging vragen, maar dan zal u ook aan de voorwaarden van een jaarverlenging moeten voldoen.

Er zijn natuurlijk wel situaties, buiten “Retirement”, waarin een Non-immigrant “O” kan verlengd worden, maar een persoon die hier enkel verblijft op basis van “Retirement” voldoet meestal niet aan die specifieke voorwaarden, en ik denk dat u dat wel bedoelt (anders laat u het maar weten)
Om een voorbeeld te nemen – Zo kan het verlengd worden met 60 dagen als u gehuwd bent met een Thai, of als u Thaise kinderen in Thailand heeft, of indien u wordt opgenomen in het hospitaal, of u moet verschijnen voor de rechtbank, etc

Maar zoals ik reeds zei, u kan het steeds een poging wagen en het vragen. Sommige is het al wel eens gelukt, maar het blijven uitzonderingen.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Thailand visum: Kan ik een Non immigrant O visa met 30 dagen verlengen?”

 1. Karel zegt op

  Beste Ronny
  Het betreft inderdaad “Retirement” 50+ visa
  Ik wilde graag 4 maanden blijven zonder die verschrikkelijke visarun.
  Dat gaat dus nu niet lukken, en 7 dagen extra voor 1950 baht zet ook niet veel zoden aan de dijk, en ik hoef geen jaar verlenging.

  Is het misschien een goed idee om als je 4 maanden aan een stuk wil blijven, een enkele TR visa te nemen en dan na 6 weken naar de immigratie te gaan voor een 90 dagen Non Immigrant O 50+? of moet je dan ook 800.000 baht op een Thaise bank kunnen aan tonen.

  Een altenatief zou misschien ook nog kunnen zijn een van de vele reis buro’s die visa verlenging aan bieden, ik heb met mensen gesproken die dat hebben gedaan en zeggen dat ze helemaal geen moeilijkheden later hebben ondervonden, 60 dagen verlenging 8000/9000 Baht, na enkele dagen je paspooort terug met een keurig bonnetje van de immigration van 1950 baht, de rest is dus ergens aan de strijkstok blijven hangen , maar je hebt wel een officiele verlenging. of zitten hier toch risico’s aan?

  Verder heb ik ook gelezen in een andere reactie van jou dat je geen dagen kwijtraakt als je wat vroeger naar de immigration gaat i.p.v. de laatse dag, wel mijn ervaring is dat ik al verschillende malen zo dagen ben kwijtgeraakt. dus je komt voor een verlenging en die gaat dan in op je dag van aanvraag en niet op het einde van je visum, alweer Amazing Thailand, iedreen maakt wat anders mee.
  Groeten van Karel en bedankt voor al je goede adviezen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website