Beste lezers,

Even voorstellen: ik ben Joop, 61 jaar en heb een non immigrant multiple entry visa geldig 1 jaar. Mijn vraag hoeveel entries mag ik maken? Is dat 4 of meer? Ik weet dat ik maximaal 90 dagen in Thailand mag verblijven en normaal is dat geen probleem. Ik had gewoon in februari weer terug naar Nederland gegaan maar ik moest in augustus plotseling naar Nederland voor de crematie van mijn zus. Dus als ik nu in februari terug wil zit ik op 5 entries omdat ik op 26 november weer even het land uit moet.

Is dat een probleem? En moet ik op 26 november weer naar Nederland.

Groet,

Joop


Beste Joop,

Maakt u zich maar geen zorgen. Wanneer op een visum “Multiple Entry” vermeld staat mag u Thailand binnen zo dikwijls als u wil, dwz zolang het binnen de geldigheidsduur van het visum valt natuurlijk. U hoeft in uw geval dus ook niet telkens te wachten tot aan de 90 dagen om uw visarun uit te voeren omdat u vreest anders onvoldoende entries te hebben om een jaar te vervolledigen. U kan uw visarun maken binnen die 90 dagen wanneer u wil en hoe dikwijls je wil. Bij elke binnenkomst zal je opnieuw 90 dagen verblijfsduur bekomen.

Indien er een beperking is op de binnenkomsten staat dit vermeld op het visum.  Zo staat op een Tourist visum vermeld Single, Double of Triple entries, en dus kan je afhankelijk van de vermelding op het visum maar een, twee of drie keer binnenkomen en dit binnen de geldigheidsperiode van dat visum.

Tip: U schrijft niet wat de geldigheidsperiode van uw visum is, maar indien u net voor het einde van de geldigheidsperiode van uw visum nog een visarun maakt zal u ook nog een verblijfsperiode van 90 dagen bekomen. U kan dus in theorie bijna 15 maanden overbruggen met een visum dat 12 maanden geldig is. Dit is gewoon legaal.

Misschien hoeft u zo niet terug in februari maar kan u nog 90 dagen langer blijven.

Kijk hiervoor wel even wat de geldigheidsperiode van uw visum is. Dat is de datum die vermeld staat na “Enter before…” op uw visum. Denk er wel aan dat u dan de visarun moet uitvoeren voor deze datum want vanaf die datum is uw visum niet meer geldig net zoals uw Multiple Entry.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website