Thailand visum: Niet kunnen aantonen dat wij Thailand verlaten

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
8 augustus 2015

Beste redactie,

Ik heb een vraag omtrent een reis die ik samen met een vriendin ga maken naar o.a. Thailand.

Wij vertrekken op 12 september 2015 naar Indonesië voor een maand en vliegen daarna door naar Thailand. Wij zijn voornemens om hier 2 weken te blijven, dan door te reizen naar Laos (2 weken), dan naar Vietnam (4 weken) en vervolgens naar Cambodja (2 weken). Daarna gaan we 2 weken naar de Filipijnen, daar hebben we een vliegticket voor geboekt en we vliegen vervolgens terug naar Bangkok en vanuit daar naar Amsterdam.

Voor de periode Thailand- Cambodja hebben wij geen vliegtickets. Wij kunnen dus niet aantonen dat wij binnen een maand weg zijn uit Thailand. Kan iemand mij uitleggen of dit een probleem vormt en of het daadwerkelijk noodzakelijk is een ticket te boeken naar Laos? (Wij vinden het nogal zonde van ons geld als het niet strikt noodzakelijk is).

Ik hoop dat iemand ons hiermee kan helpen. We zijn nu bang dat we problemen krijgen op Schiphol of op Bangkok (daar vliegen we op vanaf Indonesië). Maar wellicht is dit niet het geval.

Hopelijk weet iemand hoe dit zit?

Bij voorbaat dank.

Groet,

Romy


Beste Romy,

Vermits jullie eerst naar Indonesië vliegen zal normaal niemand op Schiphol iets over Thailand vragen. Bij vertrek vanuit Indonesië of de Filipijnen zou die vraag eventueel kunnen gesteld worden, maar ik hoor daar weinig berichten over. Ik vermoed dan ook dat het meer iets is dat vooral hier in Europa gangbaar is. Maar ook dat is aan het minderen, maar het gebeurt nog wel alhoewel niet bij alle maatschappijen die vraag nog gesteld wordt.

U kan natuurlijk altijd uw vliegtuigmaatschappij(en) contacteren waarmee u naar Thailand vliegt en dan weet u het zeker. Doe het gewoon per mail en dan hebt u altijd een bewijs indien er daarrond problemen zouden ontstaan.

In Bangkok zal men u die vraag niet stellen. Bij aankomst zal u gewoon telkens een “Visa exemption” krijgen

Prettige reis.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website