Beste redactie,

Bedankt voor alle info over visa, visaruns en verlenging. Uit alle info kan ik nu zelf mijn vraag beantwoorden en wil ter controle graag aan u vragen: klopt het?

Mijn vraag: Ik wil met mijn Thaise vrouw elk jaar over winteren in Thailand. Rond 6 maanden in Thailand en 6 maanden verblijf in Nederland. Ik wil liever geen visaruns maken. Ik ben gepensioneerd en heb voldoende inkomen (boven het gestelde minimum van 65.000 THB). Ik denk nu dat ik het best in Nederland bij de ambassade (of in Duitsland in Essen) rond half juli een O-visum single entry kan vragen.

Half september 2015 vertrekken we naar Thailand. Twee maanden later (half november 2015) gaan we dan naar immigration in Udon Thani en vraag een jaarverlenging aan op basis van retirement. Half maart 2016 gaan we weer terug naar Nederland. In september 2016 kan ik met de in bezit zijnde verlenging weer naar Thailand en dan begint weer de telling naar de 90 dagen periode voor melding (vermoedelijk dan via internet mogelijk). Klopt dit zo? Het lijkt mij dat dit de beste oplossing is voor ons.

Mijn vrouw heeft zowel een Nederlands als Thais paspoort en gebruikt deze voor in- en uitreizen . Uit de berichten op Thailandblog heb ik begrepen, dat dat goed mogelijk is (uit Nederland met het Nederlands paspoort en Thailand in met Thais paspoort en omgekeerd weer terug). Inchecken bij de KLM doen we met het Nederlandse paspoort.

Graag een reactie of dit allemaal correct is. Hartelijk dank voor alle moeite en de reeds eerder gegeven info. Mooi werk!!

Met vriendelijke groet,

Ruud


Beste Ruud,

Ik kan daar weinig aan toevoegen. Trouwens, half-juli je Non-Immigrant “O” aanvragen is ruim op tijd als je pas half-september vertrekt, maar het kan natuurlijk want de geldigheidsduur van het visum is 3 maand.

Denk er wel aan om een re-entry te halen voor je Thailand verlaat. Indien je dit niet doet zal je verlenging vervallen op het moment dat je Thailand verlaat en moet je alles terug starten van het begin.

Wat betreft de 90-dagen melding. Je moet even uitrekenen wanneer je precies vertrekt in maart. Indien het meer dan 90 dagen na het begin van je verlenging is zal je ook nog een melding moeten maken.

Wat paspoorten betreft. In Thailand in/uit het Thaise paspoort gebruiken. In Nederland in/uit het Nederlandse paspoort gebruiken. Het andere paspoort/ID kaart alleen maar tonen indien er om gevraagd wordt. Zo kan in Thailand (check-in, Immigratie) gevraagd worden naar een Schengenvisum. Door haar Nederlands paspoort/ID kaart kan ze bewijzen dit niet nodig te hebben. In Nederland (check-in) kan men vragen naar een Thais visum, maar daar kan ze dan weer haar Thais paspoort/ID kaart voor tonen.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website