Beste redactie,

Ik ga in oktober mijn vriend in Indonesië opzoeken. Hierna willen wij graag samen terug naar Nederland vliegen. Hij voor een verblijf van 3 maanden. Nu vond ik een goedkope ticket van Denpasare airport (Bali) naar Don Mueang International Airport en van Internationale Luchthaven Suvarnabhumi naar Schiphol.

Nu is mijn vraag of wij, maar vooral hij, een visum nodig heeft omdat we van het ene naar het andere vliegveld moeten? Zo ja, kunnen wij deze op het vliegveld aanvragen?

Bij de tickets die ik nu vond zullen wij bij de eerste vlucht aankomen we om 15:15 uur in Bangkok en onze volgende vlucht vertrekt om 9:35 uur de volgende dag.

Ik hoop dat u mijn vraag kunt beantwoorden. Zo niet heeft u dan eventueel een andere website waar ik terecht kan met mijn vraag?

Met vriendelijke groet,

Sanne


Beste Sanne,

Ik ga er van uit dat u en uw vriend de Nederlandse en/of Indonesische nationaliteit hebben, want dat zegt u niet. In dat geval komt u beide in aanmerking voor een “Visa Exemption” d.w.z. een Visa vrijstelling. Bij binnenkomst zal u bij immigratie een stempel in uw paspoort krijgen waarmee u alvast 30 dagen in Thailand mag verblijven. Gratis, kost niks. Ruim voldoende dus. Jullie hoeven hiervoor niks te doen of aan te vragen.

Hierbij een link (ook voor andere lezers) waar u kan zien hoe het voor bepaalde landen geregeld is. Voor houders van gewone paspoorten uit Nederland/België/Indonesië kijk in de Paarse kolom: www.mfa.go.th/main/contents/files/services-20150120-100712-551809.pdf

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website