Beste redactie,

Ik vond onderstaande niet terug in het Visumdossier, vandaar mijn vraag. Ik heb een Non Immigrant “O”visum – multiple entry. Het visum vervalt (= Enter Before) op 19/12/2015.

Ik reis naar Thailand op 15/12 en krijg dus – als ik dat goed begrepen heb – nog een periode van maximaal 90 dagen verblijf. Mijn terugreis naar Belgie is geboekt op 1 maart 2016.

Indien ik in de maand januari 2016 een uitstap naar Laos of Cambodja wil maken – hetzij over land of met het vliegtuig – krijg ik bij terugkeer in Thailand een “visum” (of in dit geval dan een visa-exemption) van 15 of 30 dagen, aangezien mijn O-visum/Multiple Entry is afgelopen.

Kan ik in dat geval een “verlenging” op die periode van 15/30 dagen bekomen? En kan ik die eventuele verlenging in Khon Kaen verkrijgen ?

Dank voor uw attentie.

Guido


Beste Guido,

Indien u Thailand binnenkomt op 15/12/15 zal u inderdaad nog 90 dagen bekomen, want de geldigheidsperiode van uw visum loopt t.e.m. 18/12/15 (Enter BEFORE 19/12/15). Dat wil zeggen dat u een verblijfsperiode zal bekomen die eindigt op 13/03/16, als ik het juist tel. (Land je pas op 16 december dan een dagje bijtellen). Gezien je vertrekt op 1 maart 2016, is dit meer dan voldoende indien je in Thailand zou blijven.

Echter, je wil graag een uitstapje maken naar Laos/Cambodja in januari 2016. Uw visum zal dan inderdaad van geen enkel nut meer zijn, want verlopen. U kan dan terug binnenkomen op basis van een “Visa exemption”.

Komt u over land Thailand binnen, dan zal u een “Visa Exemption” bekomen van 15 dagen. Komt u terug via de luchthaven, dan zal u een “Visa Exemption” bekomen van 30 dagen. Indien die 15/30 dagen “Visa Exemption” onvoldoende zijn, kan u die eenmalig laten verlengen bij immigratie voor maximum 30 dagen. Kost 1900 Baht.

Tip – Indien u kan wachten tot eind januari om uw uitstapje te maken, en u komt via de luchthaven terug binnen, kan u het misschien zo uitrekenen dat uw terugkomst binnen de 30 dagen van uw terugkeerdatum van 1 maart valt.
Hoeft u helemaal niks te laten verlengen. (Kan u natuurlijk ook doen met 15 dagen maar dan moet u het al wat langer uitstellen)

Er is ook nog een andere mogelijkheid die zeker te overwegen is. U zal bij binnenkomst een verblijfsperiode bekomen hebben tot 13 maart 2016. Indien u nu voor uw vertrek naar Laos/Cambodja een Single re-entry gaat halen, blijft die verblijfsperiode tot 13 maart 16 behouden.
Ze zal door die re-entry niet vervallen bij het verlaten van Thailand. Een re-entry staat los van een visum. Het maakt dus niet uit dat uw visum vervallen is indien u dit zou denken. Hiermee maakt het dan ook niet uit of u over land, dan wel via de luchthaven Thailand terug binnenkomt. In beide gevallen zal de eerder bekomen verblijfsdatum behouden blijven.

Een Single Re-entry kan u halen bij immigratie en kost 1000 Baht. Wel halen voor u Thailand verlaat natuurlijk.

Bij immigratie Khon Kaen kan u zowel verlengingen als re-entries bekomen. Zie link: www.khonkaensearch.com/khon-kaen-immigration-office/

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website