Beste redactie,

Ik ben sinds kort getrouwd met een Filippijnse en wij leven zowel in Thailand als ook op de Filippijnen. Ik zelf heb een retirement visa welke ik jaarlijks verleng en met een re-entry permit kan ik Thailand in en uit. Datzelfde geldt als ik met mijn vrouw aankom in de Filippijnen, ik ontvang zonder probleem een jaarvisum voor mijzelf.

Nu is mijn vraag, als ik met mijn vrouw Thailand binnen kom krijgt zij 30 dagen. Kan mijn vrouw ook op mijn retirement visum naar Thailand en wat moet ik daar voor doen bij de immigratie?

Bij voorbaat dank.

Fred


Beste Fred,

Op uw “Retirement visum” meekomen kan niet. Een visum of verlenging is persoonlijk.

Voor zover ik weet zijn er geen andere regels van toepassing op Filipijnen dan de gekende die ook op u van toepassing zijn. Indien ze dus een “Retirement visum” wil, zal ze aan dezelfde voorwaarden moeten voldoen als diegene waar u heeft aan moeten voldoen. Wat die zijn weet u ondertussen gezien u zelf een “Retirement visum” heeft.

U zegt haar leeftijd niet, maar indien ze niet voldoet aan de minimumleeftijd voor een “Retirement visum”kan ze, door haar huwelijk met u, een Non-immigrant “O” Multiple Entry aanvragen in de Ambassade. Bij de aanvraag zullen er natuurlijk wel bewijzen gevraagd worden van dat huwelijk. Ze zal dan nadien wel om de 90 dagen een visarun(borderrun) moeten uitvoeren indien u langere tijd in Thailand zou willen blijven.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website